Υπόθεση Novartis: Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων – Ανατροπή από την κατάθεση του διαφημιστή!

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η σημερινή εξέλιξη, εάν είναι όπως δημοσιεύεται, ανατρέπει όλη την υπόθεση Novartis. Το φερόμενο ως κατανομαζόμενο πρόσωπο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ταυτοχρόνως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εάν αυτά ισχύουν η προστασία του αίρεται και οι μηνύσεις μας προχωρούν»
Πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ένας διιοκτήτης διαφημιστικής, που είχαν κληθεί ως ύποπτοι από την Εισαγγελία Διαφοράς, παρείχαν εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis. Από τα υπομνήματά τους δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο για χρηματισμό πολιτικού προσώπου, αλλά προέκυψαν στοιχεία, ειδικά από το υπόμνημα του ιδιοκτήτη διαφημιστικής, για καταβολή χρημάτων σε στέλεχος της Novartis -και όχι στον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Ανατρέποντας όσα ήταν γνωστά μέχρι τώρα, ο διαφημιστής, στο υπόμνημα που κατέθεσε δια του συνηγόρου του, Απόστολου Λύτρα, αρνείται την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που ελέγχεται από την Εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί αν ξέπλενε βρώμικο χρήμα για την Novartis, ώστε στη συνέχεια αυτό να διοχετεύεται για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα, φέρεται να υποστηρίζει πως είχε επιστρέψει σε στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας -και όχι στον πρώην γενικό διευθυντή της, Κωνσταντίνο Φρουζή- περί τις 400.000 ευρώ.

Όπως δε, φέρεται να υποστήριξε, το συγκεκριμένο πρόσωπο λειτουργούσε εν αγνοία της φαρμακοβιομηχανίας. Έχει ιδιαίτερη, ωστόσο, αξία να αναφερθεί εδώ πως το στέλεχος αυτό στο οποίο αναφέρεται ο διαφημιστής, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο – κλειδί στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis καθώς φέρεται να έχει καταφερθεί με καταθέσεις του κατά της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο εκδότης και διαφημιστής, φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του πως το συγκεκριμένο στέλεχος είχε ρόλο στη διανομή του διαφημιστικού «πακέτου» της Novartis, το 2009. Όπως αναφέρει, ο εκδότης το στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας του είπε πως θα του δίνει διαφήμιση από την εταιρεία αλλά θα επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στον ίδιο. Μάλιστα, ο διαφημιστής στις γραπτές εξηγήσεις του αναφέρει πώς κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά κατέληγαν στο στέλεχος, χωρίς η Novartis να το γνωρίζει.

Ακόμη, ο διαφημιστής επισημαίνει, κατά πληροφορίες, πως ουδέποτε του μεταφέρθηκε οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπα και πως ο ίδιος δεν είχε ποτέ καμία σχέση ή συναλλαγή με τον Κων. Φρουζή.

Η σημερινή εξέλιξη, εάν είναι όπως δημοσιεύεται, ανατρέπει όλη την υπόθεση Novartis. Το φερόμενο ως κατανομαζόμενο πρόσωπο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ταυτοχρόνως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εάν αυτά ισχύουν η προστασία του αίρεται και οι μηνύσεις μας προχωρούν!

Φέρεται ακόμη, να υπογραμμίζει στο υπόμνημά του, το οποίο κατάθεσε στην εισαγγελία δια του δικηγόρου του Απ. Λύτρα, ότι ο ίδιος μπήκε σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα για την εταιρεία του. Επισημαίνει δε πως δεν υπήρξε καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και διαφημίσεις της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ προσκόμισε στις αρχές και τα σχετικά τιμολόγια και παραστατικά.

Εκτός από τον διαφημιστή, εξηγήσεις με υπομνήματα έδωσαν στην Εισαγγελία και τέσσερα ακόμη μη πολιτικά πρόσωπα ανάμεσά τους και μέλη επιτροπών τιμολόγησης. Πλέον, η εισαγγελία αφού τα αξιολογήσει θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

«Η σημερινή εξέλιξη, εάν είναι όπως δημοσιεύεται, ανατρέπει όλη την υπόθεση Novartis. Το φερόμενο ως κατανομαζόμενο πρόσωπο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ταυτοχρόνως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εάν αυτά ισχύουν η προστασία του αίρεται και οι μηνύσεις μας προχωρούν» σχολίασε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Εν τω μεταξύ μετά τα δημοσιεύματα για τα όσα αναφέρει στο υπόμνημά του ο εκδότης που κλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την υπόθεση της Novartis, o Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, πρώην στέλεχος της Novartis, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει:

«Έχω γίνει αποδέκτης δημοσιογραφικών πληροφοριών ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis, απολογούμενος στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ανέφερε ότι παρέδωσε χρήματα σε εμένα, ως δήθεν αντάλλαγμα για τις διαφημιστικές καταχωρίσεις της εταιρείας. Πρόκειται για μία τερατώδη αθλιότητα αρρωστημένων εγκεφάλων από τη διαφθορά. Κατασκευασμένα μυθεύματα για να παραπλανήσουν τις δικαστικές Αρχές από την ουσία της υπόθεσης και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που εμπλέκονται. Όταν διασταυρώσω ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, θα προσφύγω άμεσα στην ποινική και αστική Δικαιοσύνη εις βάρος του λασπολόγου Βουλκίδη και των υποκινητών του. Υπενθυμίζω ότι έχω ελεγχθεί τόσο από τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας, όσο και από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, οι οποίες διακρίβωσαν την επαγγελματική μου ακεραιότητα και τη διαφάνεια των εισοδημάτων μου αντίστοιχα. Δηλώνω για άλλη μια φορά ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν φοβάμαι και δεν εκβιάζομαι από κανέναν, πόσω μάλλον από πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαφθορά και αμαυρώνουν το δημόσιο βίο. Ανυπομονώ να αντιπαρατεθώ μαζί τους, ενώπιον της Δικαιοσύνης, γιατί έχω επιλέξει να είμαι με το μέρος της αλήθειας και της κοινωνίας».