ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ: Με 213 «ναι» η Βουλή ψήφισε την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου!

Ηρθη επίσης η ασυλία του Μάριου Σαλμά και του Αριστείδη Φωκά για την υπόθεση Novartis
Με 213 «ναι» και ένα «όχι», ήρθη από την Βουλή η ασυλία Ανδρέα Λοβέρδου, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας για την υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, με 209 «ναι», τέσσερα «όχι» και ένα «παρών», ήρθη και η ασυλία του Μάριου Σαλμά, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, με 213 «ναι» και τρία «όχι» ήρθη και η ασυλία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αριστείδη Φωκά.

Νωρίτερα, μιλώντας στην Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει από τους συναδέλφους του να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ώστε όπως υποστήριξε, να μην μείνει καμία αμφιβολία για την αθωότητά του. Ο κύριος Λοβέρδος τόνισε: «Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία» και ακόμα πως θέλει την άρση της ασυλίας του, προκειμένου «να καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τί ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά ότι υιοθετούν τα ψέμματα των κουκουλοφόρων μαρτύρων και κατέληξε λέγοντας: «Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω! Δίνω σήμερα λόγο τιμής».

Ο κύριος Σαλμάς επίσης είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του από τους βουλευτές, καταγγέλοντας στημένα πορίσματα που προέρχονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.