Τσακώθηκαν για τα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας φώναξε «Άντε μην τα πάρω…»

Αφορμή στάθηκαν η ατζέντα και ο τρόπος που έγιναν γνωστά τα πρόσωπα που ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε....

Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης μετά τις εκλογές και το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση δημιουργώντας μια μάλλον κακή αρχή. Αφορμή στάθηκαν η ατζέντα και ο τρόπος που έγιναν γνωστά τα πρόσωπα που ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για τη στελέχωση της ΚΟ, προκαλώντας επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα και Τσακαλώτο. Ωστόσο, πιθανότατα στη βάση της έντασης να βρίσκεται η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Ειδικότερα, μετά το κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα σειρά είχε ο ορισμός των ομιλητών, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να θέτει θέμα ατζέντας (ότι δηλαδή δεν ήταν γνωστό ποια θέματα υπάρχουν προς συζήτηση) και στη συνέχεια αναφερόμενος στη στελέχωση της κοινοβουλευτικής ομάδας να θέτει θέμα διαδικασίας – «εγώ τα έμαθα από τις εφημερίδες» φέρεται να είπε εκδηλώνοντας ενόχληση για τις διαρροές μερικές ώρες πριν.

Τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν» πως δεν πρόκειται για κάποια κοινοβουλευτική διαδικασία και πως η επιλογή των προσώπων ήταν δική του και την θέτει στην κρίση των βουλευτών για να αποφασίσουν. Στη συνέχεια προκλήθηκε θόρυβος από τοποθετήσεις βουλευτών που έβαζαν θέματα στην ατζέντα, προκαλώντας νέα παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημείωσε πως η ατζέντα είναι συγκεκριμένη. Όταν βουλευτής τον διέκοψε καλώντας τον να μιλήσει πιο δυνατά γιατί δεν ακούγεται επανήλθε με ένταση λέγοντας ότι η ατζέντα είναι συγκεκριμένη όσο κι αν κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ενώ φέρεται να είπε ενοχλημένος «Άντε μην τα πάρω».

Δείτε τη συνέχεια εδώ