ΧΙΜΕΝΕΘ: “Αν είμαστε 100% αυτοί που πρέπει, θα το πάρουμε!”

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Δημάτος που δήλωσε ότι «Δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών αλλά είναι αναγκαιότητα. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την αποδοχή του αιτήματός μας για ενός λεπτού σιγή και προβολή βίντεο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ:

Για το τι έχει αλλάξει στις δύο ομάδες σε σχέση με τους προηγούμενους τελικούς: «Αυτό που κάνω είναι να επικεντρώνομαι στους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Δεν έχω τη διάθεση να μπω σε δημόσια συζήτηση – ανάλυση του αντιπάλου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μία καλή ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και έχει φτάσει στον τελικό».

Για το αν περιμένει οι παίκτες του να βγάλουν εγωισμό: «Δεν μπορέσαμε να κερδίσαμε τον πρώτο τελικό, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε τον δεύτερο. Κάθε ματς είναι διαφορετική ιστορία, κάθε σεζόν είναι διαφορετική ιστορία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε τον τελικό ως έναν τελικό και το ποδόσφαιρο θα επιλέξει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

Για το ότι η ΑΕΚ πέρσι μπήκε στον τελικό με το μυαλό στα πανηγύρια αλλά τώρα μοιάζει έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις: «Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι ποδοσφαιριστές μου βγουν στο γήπεδο και είναι 100% αυτοί που πρέπει να είναι, θα τα καταφέρουν. Είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα γιατί κάθε μέρα προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της. Ποτέ δεν χάνει αυτός που πάντα προσπαθεί να κερδίσει».

Σιμόες: «Θα δώσω τη ζωή μου για τον Χιμένεθ και την ομάδα»
Για το ρόλο που παίζει ότι άπαντες στην ΑΕΚ χαρακτηρίζονται από τον ΠΑΟΚ ως «κλέφτες»: «Εμείς έχουμε αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε που παίζουμε και για τι παίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι μία καινούργια ευκαιρία και ξέρουμε ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα. Αυτές οι απόψεις μένουν για αυτούς που τις λένε».

Για τον τελικό του 2016 που ήταν κεκλεισμένων των θυρών: «Ένας τελικός είναι κρίμα να παίζεται χωρίς κόσμο. Θέλουμε να έχουμε VAR αλλά στο τέλος παίζουμε χωρίς κόσμο. Υπάρχει το φταίξιμο στον κόσμο γιατί στο τέλος πάντα δημιουργεί θέματα. Είναι μία πολύ καλή ανάμνηση του τελικού που κερδίσαμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο».

«Ήταν ο στόχος από την ημέρα που ήρθε ο Μανόλο και ένας τίτλος που τον θέλαμε από την αρχή της σεζόν. Θα ήθελα να πω πως για εμάς τους ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολο, άλλες φορές είμαστε σε καλή φάση και άλλες όχι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μου. Έχει μεγάλη ευθύνη για την επιστροφή μου στην ομάδα. Αύριο θα δώσω τη ζωή μου για τον ίδιο και την ομάδα».

sdna.gr