Χτυπάει …”ΚΟΚΚΙΝΟ” η ένταση στα Ελληνοτουρκικά! Συνοδεία τουρκικών οπλισμένων F-16 πραγματοποιεί το ταξίδι του το «Γιαβούζ» …(ΦΩΤΟ)

Νέο δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της γειτονικής χώρας, της Sabah, σχετικό με το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ανεβάζει την ένταση στα ελληνοτουρκικά καθώς αναφέρει πως το γεωτρύπανο χαιρετίστηκε από πάνοπλα μαχητικά F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Η εφημερίδα δημοσιεύει σχετική φωτογραφία των μαχητικών να περνούν πάνω από το «Γιαβούζ».

Mέχρι στιγμής δεν είχε δημοσιευθεί καμία φωτογραφία του «Γιαβούζ». Την φωτογραφία δημοσίευσε και η  τουρκική έκδοση του CNN.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο πιλότος του F-16, το οποίο συνοδεύεται από ένα ακόμα μαχητικό και στο βάθος φαίνεται το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz.

To δημοσίευμα τονίζει πως για να αντιμετωπίσουν το πιθανό ενδεχόμενο παρενόχλησης είναι οπλισμένα με πυραύλους ΑΙΜ-120 και ΑΙΜ-9!

Ο πύραυλος ΑΙΜ-120 είναι για εμπλοκές εναέριων στόχων σε αποστάσεις πέραν του οπτικού ορίζοντα τους οποίους εγκλωβίζει με δικό του ραντάρ ενώ οι ΑΙΜ-9 είναι για μικρότερες αποστάσεις και εγκλωβίζουν τους στόχους ακολουθώντας την θερμότητα του κινητήρα του εχθρικού αεροσκάφους.

Πρόκειται για τουρκική προειδοποίηση με την οποία η Άγκυρα καθιστά σαφές ότι θα υποστηρίζει τα γεωτρύπανά της με τις Ένοπλες Δυνάμεις της.