Καταπέλτης ο Κόκκαλης κατά Μαρινάκη: «Εμένα δεν μπόρεσε να με εξαγοράσει»!

Φουλ «επίθεση» από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κόκκαλη, στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, τον οποίο λέει ευθέως ψεύτη και τον κατηγορεί πως θέλει οι πάντες να υποτάσσονται σ’ αυτόν, αλλιώς είναι εχθροί του.

Λάβρος ήταν ο Πέτρος Κόκκαλης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, μιλώντας το απόγευμα της Πέμτπης στην εκπομπή «Άλλη διάσταση» της ΕΡΤ1. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού πως είναι ψεύτης και ότι ο λόγος για τον οποίον του επιτίθεται σε συστηματική βάση είναι πως δεν κατάφερε να τον εξαγοράσει, αλλά ούτε και να τον τραμπουκίσει.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κόκκαλης:

Για τις κατηγορίες του κ. Μαρινάκη πως «απέτυχε» στις επιχειρήσεις του και ότι του έκανε χάρη που τον πήρε μαζί του στις προγηούμενες δημοτικές εκλογές, είπε: «Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη που σκέφτεται την απασχόλησή μου, δόξα τω Θεώ έχω πολλά πράγματα να κάνω.
Όπως είπα και το πρωί ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης, κι ας με διαψεύσει αν θέλει. Ο ίδιος με παρακάλεσε να είμαι εγώ ο υποψήφιος δήμαρχος το 2014, αφού είχε τσακωθεί- όπως συνηθίζει- με όλο τον κόσμο και με τον τότε δήμαρχο.

Εγώ αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι ένας δοτός δήμαρχος σ’ ένα ψηφοδέλτιο που ελέγχεται από τον Μαρινάκη και γι’ αυτό δε δέχτηκα, παρά το γεγονός πως με παρακάλεσε μέσω του κ. Μώραλη που εργαζόταν, όπως και τώρα, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Συμμετείχα, κακώς όπως αποδείχτηκε, στις τότε δημοτικές εκλογές χωρίς να διακινήσω σταυρωμένα ψηφοδέλτια όπως γινόταν τότε. Στην αρχή σκέφτηκα να παραιτηθώ άμεσα, ωστόσο δε γινόταν να μην τιμήσω τον σταυρό των 4000 ατόμων που με ψήφισαν στις εκλογές.

Έπειτα πήρα την απόφαση να μη συνεχίσω, μιας και ο κ. Μαρινάκης είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί την υποταγή και την επιβολή και το γεγονός πως δεν μπορούσε να με τραμπουκίσει εμένα και να με εξαγοράσει ήταν κάτι που τον εξόργισε».

Για το αν υπήρξε περίοδος που οι σχέσεις τους να ήταν καλές, τόνισε: «Ουδέποτε σε προσωπικό επίπεδο. Εγώ δεν ήμουνα στον Ολυμπιακό όταν ανέλαβε την εταιρία ο κ. Μαρινάκης».

Για το ότι τον κατηγορεί πως άφησε χρέη 7 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Ο κ. Μαρινάκης δεν ξέρει πόσο κάνουν 3 air- condition και 3 υπολογιστές που αγόρασε για τη Νέα Δημοκρατία με χορηγία του Ολυμπιακού. Επομένως το τι νομίζει τώρα ότι του χρωστάμε είναι άλλο θέμα.
Αγόρασε μια εταιρία που, όπως όλες οι εταιρίες, έχει υποχρεώσεις και εισπραττόμενα. Φαντάζομαι ότι αν θελήσει κάποιος ν’ αγοράσει οποιοδήποτε πλοίο του κ. Μαρινάκη δε θα είναι ελεύθερο βαρών. Αυτός ανέλαβε και νομίζω ότι είναι αστείο να το συζητάμε.

Απλά να υπενθυμίσω πως εμείς αναλάβαμε τον Ολυμπιακό μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά με 21 εκατ. ευρώ χρέη, σε μια περίοδο που η ομάδα είχε 1 εκατ. ευρώ έσοδα.

Ο κύριος Μαρινάκης ανέλαβε μια εταιρία που είχε ανοίγματα της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, όταν η ίδια η εταιρία έβγαζε 40 εκατομμύρια. Επομένως πρέπει να μάθει να μετράει καλύτερα, να κάνει τους δικούς του ισολογισμούς και να φροντίσει να κάνει την ομάδα καλύτερη και να μην την εμπλέκει άλλο με την πολιτική»

Για το ότι ο κ. Μαρινάκης είπε ότι καλώς κατεβαίνει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και ο πατέρας του έχει δουλειές με την κυβέρνηση και είναι καλό να υποστηρίζει τον πατέρα του, είπε: «Στον κ. Μαρινάκη αρέσουν οι προσωπικές επιθέσεις και αυτό είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι υποψήφιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές- όπως είναι στην πραγματικότητα με τα Μέσα που διαθέτει, μιας και είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ΜΜΕ στην Ελλάδα-, αλλά η συμμετοχή του στα κοινά είναι πολύ κακότροπη.

Χαίρομαι όταν βγαίνει και μιλάει, για να μπορεί ο κόσμος να καταλάβει τον χαρακτήρα του, να καταλάβει την παιδεία του και τα κίνητρά του και να τον κρίνει.

Με στενοχωρεί κι αποτελεί εξευτελισμό της δημοκρατικής διαδικασίας το γεγονός πως είναι υποψήφιος για ένα αξίωμα το οποίο δεν μπορεί να υπηρετήσει- αυτό του δημοτικού συμβούλου.

Ήταν δημοτικός σύμβουλος, ασχέτως που δεν ερχόταν ποτέ στα δημοτικά συμβούλια και δε συμμετείχε στη διαδικασία. Εξέπεμψε και για δικαστικούς λόγους αλλά και για τα θέματα περί εξωχώριων εταιριών.

Το γεγονός πως θέλει να εκλεγεί σ’ ένα αξίωμα που εκ των υστέρων δεν μπορεί να το υπηρετήσει, είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του, η οποία είναι προβληματική και δεν είναι ανεξάρτητη από την ακροδεξιά κι από τον Τραμπ».

sdna.gr