Με λεφτά των φορολογουμένων κάνει την εκστρατεία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης! (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πλήρωσε €37.200 (χωρίς ΦΠΑ) για να μοιράσει προεκλογικό προπαγανδιστικό φυλλάδιο από την «Αυγή» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» – Ενώ η κυριακάτικη Αυγή πουλάει κάτω από 2.500 φύλλα, το υπουργείο πλήρωσε για να τυπωθούν 13.200 φυλλάδια!
Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η κυβέρνηση αποφάσισε με απευθείας ανάθεση σε τρεις εφημερίδες και με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να μοιράσει προεκλογικό φυλλάδιο για τις δράσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης!

Το υπουργείο διένειμε με τον κυριακάτικο Τύπο οκτασέλιδο ένθετο που σε τίποτα δεν διαφέρει από ένα προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η δαπάνη που εγκρίθηκε ήταν ύψους 37,200 ευρώ από τα οποία τα 15,500 δόθηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης της περιφέρειας και 21,700 ευρώ στις εφημερίδες Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών και Real News.

Όπως προκύπτει μάλιτσα από την απόφαση του υπουργείου, προσέφεραν άλλο τιμολόγιο σε κάθε εφημερίδα.

Στην Αυγή το κάθε ένα από τα 13.200 φυλλάδια κόστισε 0,281 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Επισημαίνεται ότι στις 16 Ιουνίου η Αυγή της Κυριακής πούλησε 2.520 φύλλα. Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 9 Ιουνίου, η Αυγή της Κυριακής είχε πουλήσει 2.190 φύλλα.

Παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πλήρωσε για να τυπωθούν 13.200 φυλλάδια, έξι φορές περισσότερα από την επίσημη κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης της επίσημης κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ!

Στην Εφημερίδα των Συντακτών πληρώθηκε η εκτύπωση 40.300 φυλλαδίων, κάθε ένα εκ των οποίων πληρώθηκε με 0,215 ευρώ. Συνολικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέβαλε στην ΕΦΣΥΝ 8.680 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Η Real News πληρώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για 40.000 φυλλάδια. Έλαβε 8.680 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, δηλαδή κάθε φυλλάδιο τιμολογήθηκε για 0,217 ευρώ.
Πηγές της Πειραιώς τονίζουν πως «ούτε τα προσχήματα δεν τηρεί πια η απερχόμενη κυβέρνηση».

Στη ΝΔ μιλούν για πρωτοφανή καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τις εκλογικές δαπάνες, προσθέτοντας πως η ενέργεια αυτή αποτελεί και τεράστια πρόκληση για το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων, που βλέπουν τα χρήματά τους να κατασπαταλώνται για να προπαγανδίζουν το έργο που τάχα έκαναν οι υπουργοί της καταστροφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο ευτύχημα είναι ότι η ξεδιάντροπη μετατροπή του Κράτους σε κομματικό παραμάγαζο τελειώνει οριστικά σε επτά ημέρες από σήμερα», λένε χαρακτηριστικά.