«Μονομαχία» στον… πράσινο ήλιο! Γεννηματά: Μου είπε πρώτος στο Επικρατείας ή τίποτα – Βενιζέλος: Κάνεις το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ!

Το ραντεβού ρήξης της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Η τοποθέτηση Καμίνη ως επικεφαλής στο Επικρατείας και ο «πόλεμος» δηλώσεων – Εκτός Κινήματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Εκτός Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής του ανακοίνωσε πως στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη και ακολούθησε ρήξη.

Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη:

«Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης».

Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Άτυπη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη:

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την πρόθεσή της να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης και του ζήτησε να συζητήσουν τους τρόπους της δικής του συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα.

Η επιλογή Καμίνη ήταν για να υπογραμμιστεί η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και η δεύτερη θέση θα δοθεί στον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ, Θόδωρο Μαργαρίτη.

«Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του Σύριζα για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό.

Στο πλαίσιο της σημερινής της συνάντησης με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ” πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα”.

Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση Καμίνη:

«Ευχαριστώ την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη».

«Πόλεμος» στο διαδίκτυο

Η κόντρα στην κορυφή πέρασε σαν ηλεκτροσόκ στην κομματική βάση. Στο διαδίκτυο τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής διχάστηκαν, καθώς άλλοι πήραν το μέρος της Φώφης Γεννηματά και άλλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ορισμένοι έκαναν ένα ακόμη βήμα (πχ ο Μάνος Επιτροπάκης) ανακοινώνοντας την παραίτησή τους από τα ψηφοδέλτια του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε επίπεδο κορυφαίων οι περισσότεροι προτίμησαν να σιωπήσουν μιλώντας μεταξύ τους στα τηλέφωνα. Σε κάθε περίπτωση, την Τρίτη θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο και την Τετάρτη η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.