Ο Τσίπρας εξόφλησε και το «γραμμάτιο» Θεοχαρόπουλου

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να περάσει ένας μήνας από την στιγμή που Αλέξης Τσίπρας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, έδωσαν τα χέρια τους στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή για συμπόρευση στο πλαίσιο της «Προοδευτικής Συμμαχίας» για τις Ευρωεκλογές και το… «γραμμάτιο» εξοφλήθηκε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας την γνωστή τακτική της «κυβέρνησης κουρελού», έχρησε τον πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπουργό Τουρισμού στη θέση της Έλενας Κουντουρά.

Διέσπασε τη ΔΗΜΑΡ για να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στις 4 Απριλίου, αφού διέγραψε 30 μέλη από τα 81 που έχει κανονικά η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς προχώρησε σε ψηφοφορία προκειμένου να αποφασίσει την συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Με το αιτιολογικό ότι δεν έφυγαν από το Κίνημα Αλλαγής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα περάσει η πρόταση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, διέγραψε 30 από τα 81 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Από τα 51 μέλη που έμειναν, σήμερα συμμετείχαν στις διαδικασίες μόλις 33. Με τους 30 να στηρίζουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα 3 μέλη του κόμματος που διαφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια παραιτήθηκαν. Κύκλοι από τη Δημοκρατική Αριστερά που διαφωνούν με την απόφαση του προέδρου, κάνουν λόγο για «φαρσοκωμωδία».

Όταν άρχισε η συνεδρίαση τα μέλη της ΚΕ, Μανόλης Βελεγράκης και Σόνια Τσιτίλου κατήγγειλαν τις διαδικασίες ως αντικαταστατικές, ενώ μόλις ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προέβη στις διαγραφές παραιτήθηκαν από την ΚΕ οι πρώην βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρας.

Στην απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενη στην «πλατιά απεύθυνση» του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ορκιστεί σήμερα στις 19:00, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί θα έχουμε και την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παραίτηση της Έλενας Κουντουρά, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και του πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού.

Αυτό σηματοδοτεί, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου και τη σημασία που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ στην προοδευτική συμμαχία, δίνοντας μια κυβερνητική θέση σε ένα πρόσωπο που προέρχεται από εκεί.

ΝΔ σε Θεοχαρόπουλο: live your myth in Syriza

Την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου σχολίασε με καυστικό τρόπο η ΝΔ. «Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι. Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το “live your myth in Syriza”» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.