Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Μάρκου – Είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη ΝΔ!

Δεν κάνουν χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά – Δανέλη» που ψήφισε η κυβέρνηση – κουρελού για να μην χάσει την πλειοψηφία
Την παραίτησή τους από βουλευτές ανακοίνωσαν σήμερα οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Κανένας υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή δεν κάνει χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά – Δανέλλη» που ψήφισε η κυβέρνηση και κατήργησε το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή προκειμένου να μην χάσει την πλειοψηφία της Βουλής.

Σήμερα το πρωί, που ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στην Βουλή και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση για την παραίτησή του επισημαίνοντας πως αποτελεί προσωπική του απόφαση σε συνέπεια με τις αρχές του.

Το ίδιο έπραξε με επιστολή της και η κυρία Ασημακοπούλου και λίγο αργότερα η Κατερίνα Μάρκου.

Πρώτος επιλαχών για την θέση που αφήνει ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος ωστόσο θα αρνηθεί την έδρα καθώς είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων. Υπο αυτά τα δεδομένα η έδρα θα πάει στην κυρία Ζωή Ράπτη.

Επίσης η έδρα της κυρία Ασημακοπούλου πάει στον Πάνο Παναγιωτόπουλο καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης που προηγείται στην λίστα δήλωσε ότι την αρνείται, καθώς έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

Τέλος, την έδρα της Κατερίνας Μάρκου, που επιστρέφει στο Ποτάμι, κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί, αναλαμβάνει ο Νίκος Νιφούδης. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα παραιτήθηκε από βουλευτής ο υποψήφιος με την ΝΔ Γιώργος Αμυράς και η έδρα του πήγε στο Ποτάμι με το οποίο είχε εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015 και την κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη.