Περιζήτητη η βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο! (ΦΩΤΟ)

Τον Ιούλιο €7.700 και τον Αύγουστο €12.500 την εβδομάδα!

Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, περιλαμβάνει εξωτερική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και είναι πλήρως εξοπλισμένη με πανάκριβες οικοσκευές και τα τελειότερα οπτικοακουστικά συστήματα
Περιζήτητη σε εύπορους τουρίστες είναι η βίλα που διαθέτει στη Πάρο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος πριν απο λίγες μέρες προσχώρησε στην «Προοδευτική Συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολυτελής βίλα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στην Πάρο αποτελεί και μόνιμο τόπο διαμονής της οικογένειας του. Την έχτισε στην κορυφή ενός λόφου στη Νάουσα, στο χωριό Κώστος, σε μια έκταση 32 στρεμμάτων, με σκοπό όπως είχε πει παλαιότερα, να ρεφάρει την έλλειψη εσόδων λόγω ανεργίας εισπράττοντας έως και 12.500 την εβδομάδα από την ενοικίαση της στους τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σύμφωνα με μεσίτες του νησιού, η αξία της υπολογίζεται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Η κατάταξη της Πάρου «ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης» το 2018, μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών του έγκυρου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure και ως το ένατο στον κόσμο, πάνω από τα νησιά Γκαλαπάγκος και τη Χαβάη, δικαίωσε την επιλογή του κ. Ραγκούση να επενδύσει στην ανέγερση της πολυτελούς αυτής κατοικίας, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε όταν και μπήκε στο στόχαστρο μια σειράς επικριτικών δημοσιευμάτων με αφορμή την λήψη δανείου που χρειάστηκε να λάβει για την αποπεράτωση του ακινήτου.

Σήμερα, η Villa Fullmoon, όπως είναι η ονομασία της, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα του νησιού. Χαρακτηρίζεται από την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της και την «απέριττη πολυτέλεια» συνθέτοντας ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης για τους επισκέπτες.

Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, περιλαμβάνει εξωτερική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και είναι πλήρως εξοπλισμένη με πανάκριβες οικοσκευές και τα τελειότερα οπτικοακουστικά συστήματα. Οι πελάτες της δε, στη πλειονότητα τους ξένοι εύποροι τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, εντυπωσιάζονται όταν μαθαίνουν ότι επέλεξαν για την διαμονή τους μια κατοικία που ανήκει σε στέλεχος πρώην σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Στους καταλόγους των τουριστικών πρακτορείων που μανατζάρουν τη βίλα του Γιάννη Ραγκούση περιλαμβάνονται και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που πωλούνται έξτρα, όπως η παροχή ιδιωτικού σκάφους. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν το μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται μέσα στην ίδια έκταση, να παίξουν τένις ή απλώς να χαλαρώσουν στη μεγάλη πέτρινη βεράντα με τις ξαπλώστρες και τα ανάκλιντρα δίπλα στην πισίνα.

Όσον αφορά στην διαθεσιμότητα και στις τιμές, σύμφωνα με ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο επικοινωνήσαμε, η βίλα του κ. Ραγκούση είναι διαθέσιμη μόνο σε δυο ημερομηνίες μέσα στο καλοκαίρι. Από τις 13 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου με το κόστος ενοικίασης της ανά βδομάδα να ανέρχεται στις 7.700 ευρώ και από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 31 Αυγούστου με το κόστος να εκτοξεύεται στις 12.500 ευρώ την εβδομάδα, καθώς πρόκειται για την τελευταία βδομάδα της «υψηλής τουριστικής περιόδου».

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, ενδιαφέρον για την ενοικίαση της βίλας του Γιάννη Ραγκούση στη Πάρο, δείχνουν επί το πλείστον Γάλλοι, Ελβετοί και Αμερικανοί τουρίστες. Η βίλα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ φημίζεται για το καλό σέρβις, όπως οι περισσότερες ιδιοκτησίες στο νησί, σε αντίθεση με τη Μύκονο όπου παρατηρείται μη επαγγελματική συμπεριφορά στο κομμάτι των υπηρεσιών. Μάλιστα τα τελευταία δυο χρόνια έχει ενταθεί το φαινόμενο μετατόπισης μερίδας πελατών της Μυκόνου προς την Πάρο. Έχοντας κουραστεί από το έντονο lifestyle του νησιού, όντας απηυδισμένοι και απο την ακρίβεια, επιλέγουν άλλα νησιά, έχοντας ως πρώτη προτίμηση την Πάρο δεδομένου ότι διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές συμπεριλαμβανομένου του νέου σύγχρονου αεροδρομίου ενώ και οι τιμές θεωρούνται φυσιολογικές σε σχέση με τη Μύκονο.

protothema/Φριξος Δρακοντίδης