ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Κύπρο! ΥΠΟΘΕΣΗ Serial Killer: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης!

Υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθύνης και μόνον, επεξηγώντας ότι δεν είχε καμία προσωπική ευθύνη για τις καταγγελίες
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η υπόθεση των τουλάχιστον επτά δολοφονιών που ομολόγησε ο 35χρονος λοχαγός της ΕΦ, με την παραίτηση του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

Ο κ.Νικολάου έφθασε λίγο πριν από τις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο – χωρίς τον αρχηγό της Αστυνομίας-, προκειμένου να ενημερώσει από κοντά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του serial killer. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από δύο σχεδόν ώρες.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθύνης και μόνον, επεξηγώντας ότι δεν είχε καμία προσωπική ευθύνη για τις καταγγελίες. Μεταξύ των λόγων οι οποίοι των ώθησαν στην παραίτηση, όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι τα λάθη των αρμοδίων υπηρεσιών, καταδεικνύοντας και τις ευθύνες της κοινωνίας για νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν τιμούν κανένα.

«Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.

Χαρακτήρισε άδικη την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην κυβέρνηση και στον ίδιο, καθώς ο Υπουργός δεν αναμειγνύεται και δεν πρέπει να αναμειγνύεται στη διερεύνση καταγγελιών, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στην Αστυνομία. «Ουδέποτε επέδειξα ασέβεια, παρά μόνο επέδειξα την ανάγκη ανεξάρτητης διερεύνησης που θα καταδείξει τυχόν κενά στη διαδικασία», είπε.

Κάλεσε, ωστόσο, την κοινωνία να συνεχίσει να εμπιστεύεται το αστυνομικό σώμα, κάνοντας λόγο τόσο για καλοπροαίρετη όσο και κακοπροαίρετη κριτική.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι ο ίδιος, όπως και όλοι, έχει περάσει δύσκολες μέρες λόγω των δολοφονιών, ενώ η συνείδηση και οι Αρχές του, επέβαλαν την παραίτηση.

Προανήγγειλε, τέλος, δημοσιογραφική διάσκεψη τις επόμενες μέρες για να απαντήσει πιο λεπτομερώς σε όλα.

philenews.com