Συγκλονίζει ο πατέρας του Νάσου: «Θέλω να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου»

Tι έγινε το μοιραίο βράδυ...

Συγκλονίζει για ακόμη μια φορά ο πατέρας του αδικοχαμένου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, Νίκος, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ.

Ο Νίκος Κωνσταντίνου, σημείωσε ότι θέλει να δικαιωθεί η ψυχή του Νάσου, αλλά και ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία κάποιου αθώου, αναφέροντας παράλληλα τα όσα ειπώθηκαν στην δίκη, που θα συνεχιστεί στις 16 Απριλίου.

«Θέλω να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου. Δεν θέλω να τιμωρηθεί κάποιος αθώος. Μακάρι να μην συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν. Μόνο εγώ και η γυναίκα μου ξέρουμε τον πόνο που περνούμε. Είναι κρίμα να χάνεται έτσι μια ζωή». Αυτό λέει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Κωνσταντίνου, πατέρας του Νάσου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν στις 27 Απριλίου του 2017, όταν επιστρέφοντας από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς αντίπαλης ομάδας και στην προσπάθειά του να διαφύγει παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Μετά την κατάθεση του κ. Κωνσταντίνου, ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης αμφισβήτησε τον αριθμό των επιτιθέμενων. «Εγώ είπα ότι σύμφωνα με όσα μου είπαν μάρτυρες αυτοί που επετέθησαν ήταν επτά. Δικάζονται πέντε και υπάρχει και ένας ανήλικος. Ο φίλος του Νάσου την ώρα που δεχόταν την επίθεση και προσπαθούσε να προστατευτεί, πώς να ξέρει πόσοι ήταν. Βλέπω όμως ότι σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Όχι για αυτό που συνέβη στο γιο μου, αλλά γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι στον πόνο μας», λέει στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου.

«Ο Νάσος σπούδαζε. Στις 31 Μαΐου θα έπαιρνε το πτυχίο του με “Άριστα” και θα αναλάμβανε την οικογενειακή μας επιχείρηση. Πήγε στη Θεσσαλονίκη, έκανε κάποια επαγγελματικά ραντεβού με πελάτες και το βράδυ πήγε να δει τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. Την επόμενη το πρωί θα γυρνούσε στην Κύπρο. Δυστυχώς δεν πρόλαβε», αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνου.

«Ο γιος μου ήταν ποδοσφαιριστής. Έπαιξε μέχρι κάποια ηλικία στην Πάφο, αλλά η μεγάλη του αγάπη από τα επτά του χρόνια ήταν ο ΠΑΟΚ. Πήγε να δει την ομάδα του και φορούσε μια μπλούζα και μια φόρμα μαύρη του ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν το “αμάρτημα του”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να βλέπουν το χρώμα μιας άλλης ομάδας. Το συγκεκριμένο βράδυ, σύμφωνα με καταθέσεις στο δικαστήριο, οι ίδιοι άνθρωποι χτύπησαν κι άλλο κόσμο. Ο Νάσος ούτε πήγε για να δημιουργήσει προβλήματα ούτε δημιούργησε», συμπληρώνει ο πατέρας του άτυχου Νάσου.

Ο κ. Κωνσταντίνου εκφράζει, μέσω του Κυπριακού Πρακτορείου, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πάντα στο πλευρό μας. Και στην Κύπρο και στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και ο προσωπικά ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Ιβάν Σαββίδης ήταν δίπλα μας για ό,τι χρειαστήκαμε. Για να καταλάβετε, εμείς, σαν οικογένεια αποφασίσαμε την ανέγερση ενός ξωκλησιού στην Πάφο. Ακόμα και εκεί, εθελοντικά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μας βοηθούν».