Βασιλειάδης: «Ο ΠΑΟΚ κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα με τις λιγότερες… σκιές»

«Ο ΠΑΟΚ κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε τις λιγότερες δυνατές σκιές» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ μίλησε για VAR στον τελικό Κυπέλλου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στάθηκε στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ κατακτά δίκαια τον τίτλο, όπως τουλάχιστον φαίνεται, ένα τρόπαιο με τις… λιγότερες δυνατές σκιές πάνω του, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Η φετινή χρονιά έρχεται σε αντιδιαστολή με την περσινή, καθώς όπως σημείωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, όταν άρχισαν οι αντιδικίες ανάμεσα στις ομάδες, αδίκησαν όλοι τους εαυτούς τους και πάνω απ’όλα το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μια φορά πως δεν θα διστάσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις με φόντο τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, αν αντιληφθεί πως υπάρχει κίνδυνος. Μάλιστα, αποκάλυψε πως γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να μπει το VAR στον τελικό και να σταλεί ένα μήνυμα για την επόμενη χρονιά…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4 FM:

Αρχικά, ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για τη Sportexpo που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας: «Προσπαθούμε να κάνουμε τη μεγάλη συγκέντρωση του ελληνικού αθλητισμού εδώ. Αυτός ήταν ο σκοπός της έκθεσης, όταν ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια. Νομίζω φέτος, είναι η καλύτερη από τις τέσσερις χρονιές και προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα διεθνή χαρακτήρα, να την κάνουμε το κέντρο των Βαλκανίων, όπως είναι και όλο το πρότζεκτ που στήνουμε αυτά τα χρόνια. Παράλληλα με την έκθεση, σε λίγες ώρες έρχονται εδώ οι ομόλογοί μου από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία και αύριο, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας, που θα είναι το «εναρκτήριο λάκτισμα» για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2018. Επομένως, όλο το κλίμα και το περιβάλλον είναι ευχάριστο και το κυριότερο, είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 5.000 παιδιά από την έκθεση, έχουν παίξει κι έχουν δραστηριοποιηθεί, άρα δεν έχω λόγο να μην είμαι χαρούμενος».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος: «Θα είναι πολύ ευχάριστο και το λέω χωρίς καμία πολιτική χροιά, μια μεγάλη ομάδα να κατακτά ξανά το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε τις λιγότερες δυνατές σκιές. Θέλω να τονίσω ότι στα τελευταία πρωταθλήματα, έχουμε τις λιγότερες σκιές, αλλά και πολλά προβλήματα. Πέρσι, αντιμετωπίσαμε όλο αυτό που αντιμετωπίσαμε. Τα δικαστήρια, τις ιστορίες αυτές, αδικήσαμε τον εαυτό μας, αλλά και το ποδόσφαιρο αδίκησε τον εαυτό του, γιατί ήταν ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, μέχρι το σημείο που άρχισαν οι αντιδικίες. Νομίζω ήταν μια καλή χρονιά και ο ΠΑΟΚ, όπως όλα δείχνουν, κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα».

Για την ΠΑΕ Άρης και τα πλάνα εργασιών στο «Κλ. Βικελίδης»: «Για το ποδόσφαιρο έχουμε πει ότι στο πλαίσιο της προσπάθειες να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις, εφόσον υπάρχουν μελέτες, εμείς μπορούμε να βρούμε λύσεις χρηματοδότησης. Και αυτό κάνουμε ήδη. Βρίσκουμε τον τρόπο για την χρηματοδότηση, πιστεύω ότι μία σύγχρονη εγκατάσταση μπορεί να βοηθήσει για το μέλλον. Περιμένω λοιπόν τον Άρη».

Για τον μπασκετικό Άρη και τις επαφές για το Αλεξάνδρειο: «Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Υπάρχει η βούληση από εμάς, σεβόμενοι την τεράστια ιστορία του Άρη, να βρούμε μία λύση που δεν θα βλάπτει το Κράτος αλλά ούτε τα συμφέροντα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Παράλληλα σεβόμενοι την ιστορία του ΑΡΗ να βρούμε μία αποδεκτή λύση».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και το γήπεδο που θα γίνει αυτός:

«Διαβάζω κι εγώ διάφορα δημοσιεύματα και όταν αγανακτώ, βγάζουμε και τις διαψεύσεις, που δεν είναι όμορφο. Είναι δυστυχώς αναγκαίο όταν γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν και ο άλλος τα βγάζει από το… στομάχι του. Όλοι ξέρουμε τι έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, όσα έχουμε ζήσει όλα τα χρόνια, αλλά τα τελευταία λόγω αυτής της ιδιαίτερης κόντρας ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Κατ’ αρχή δεν είναι σωστό να μιλάμε για τον τελικό, όταν δεν έχουν τελειώσει οι ημιτελικοί και είναι και προσβλητικό για τις υπόλοιπες ομάδες.

Η ομοσπονδία είναι αυτή που θα πάρει τις αποφάσεις, αλλά εγώ περιμένω ένα σχέδιο κι ένα πλάνο, για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε και δύσκολες αποφάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο αγώνας δρόμου που δίνουμε, δεν είναι για το πόσα εισιτήρια θα έχει η κάθε ομάδα, που δε μπορεί να απομονώσει τους 200 που κάνουν τις καφρίλες. Το πρότζεκτ που τρέχουμε την ομοσπονδία, είναι να προλάβουμε να έχουμε την εισαγωγή του VAR στον τελικό. Αν το καταφέρουμε αυτό, στέλνουμε κι ένα μήνυμα για την επόμενη χρονιά».