Άνεργοι: Δίμηνη παράταση και για όσους έχασαν τον Απρίλιο το επίδομα ανεργίας!

Διευρύνονται οι επαγγελματίες που δικαιούνται διευκολύνσεις στην καταβολή των εισφορών τους – Μπαίνουν στα μέτρα και επαγγελματίες εκτός ΚΑΔ
Και οι άνεργοι των οποίων το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας έληξε ή λήγει εντός του Απριλίου μπαίνουν στην 2μηνη παράταση, δηλαδή θα λάβουν επιπλέον 400 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι ήταν όσοι έχασαν το επίδομα ανεργίας το πρώτο 3μηνο του 2020.

Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή διευρύνεται το πεδίο των άνεργων δικαιούχων της 2μηνης παράτασης του επιδόματος ανεργίας. Πλέον μπαίνουν στο μέτρο και όσοι ολοκλήρωσαν ή ολοκληρώνουν την επιδότηση τον Απρίλιο.

Δικαιούχοι είναι :

οι άνεργοι που εισπράττουν την κοινή επιδότηση ανεργίας
οι μακροχρόνια άνεργοι που ειπσπράττουν το σχετικό βοήθημα
οι αυτοτελώς απασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που εισπράττουν βοήθημα ανεργίας
Με την ίδια τροπολογία διευρύνονται οι διευκολύνσεις καταβολής εισφορών και σε ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ΚΑΔ. Πλέον δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις δηλαδή σε παράταση της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και των δόσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής και ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι που δεν ανήκουν σε ΚΑΔ που πλήττονται.