«Άξονας» Γαλλίας & Βρετανίας με ΗΠΑ κατά κομουνιστικής Κίνας & ΠΟΥ – Οργισμένες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Ε.Μακρον!

Mετά τις ΗΠΑ και την Βρετανία και η Γαλλία θεωρεί ότι η κομμουνιστική Κίνα δεν είπε την αλήθεια για τον κορωνοϊό, για τις πραγματικές της απώλειες στον πληθυσμό της και κυρίως από που προήλθε και πως διαδόθηκε.

Θυμίζουμε ότι υπάρχει η διάχυτη άποψη σε Βρετανία και ΗΠΑ ότι πρόκειται περί βιολογικού όπλου.

Επί της ουσίας συντάσσεται με την γραμμή Ν.Τραμπ-Μ.Τζόνσον κατά του Πεκίνου και του ΠΟΥ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα σήμερα ανακοίνωσε 1.200 «έξτρα» θύματα στην επαρχία Γουχάν τα οποία είχε «ξεχάσει» να καταμετρήσει νωρίτερα! Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα γιατί να γίνει πιστευτή στα όσα μέχρι σήμερα έχει αποκαλύψει δημόσια.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μ.Μακρόν είπε: «Ας μην είμαστε αφελείς… Δεν ξέρουμε. Και ακόμη υπάρχουν πράγματα που συνέβησαν και δεν γνωρίζουμε» μιλώντας στους Financial Times.

«Ας μην είμαστε τόσο αφελείς λέγοντας ότι ήταν πολύ καλύτερη», είπε για το πώς χειρίστηκε η Κίνα την κατάσταση.

Οι επιφυλάξεις του Γάλλου προέδρου εντάσσονται στις αμφιβολίες που εξέφρασαν Λονδίνο και Ουάσιγκτον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε το Πεκίνο ότι πρέπει να απαντήσει σε «δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση του ιού και γιατί δεν τον σταμάτησε νωρίτερα».

Για πρώτη φορά η Βρετανία ζήτησε την διενέργεια διεθνούς έρευνας για τις συνθήκες εμφάνισης του κορωνοϊού στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ  δήλωσε ότι «οι σχέσεις μας δεν μπορεί να είναι οι ίδιες με την Κίνα μετά το πέρας της κρίσης».

Ο Ράαμπ τόνισε ότι η Βρετανία θα επιδιώξει διεθνή έρευνα πάνω στην αιτία εμφάνισης του κορωνοϊού και στον λόγο της ανεξέλεγκτης διασποράς της νόσου στην Κίνα και μετά στον υπόλοιπο κόσμο, υπαινισσόμενος ότι είναι προϊόν εργαστηρίου και βιολογικό όπλο.

Mόλις χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας, αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων που έχει δώσει επίσημα λέγοντας ότι υπάρχουν χώρες που αποκρύπτουν τον ακριβή αριθμό θανάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος  απαντώντας σε σχετική ερώτηση της dailymail.com, στη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, είπε:

«Ειλικρινά, πιστεύει κανείς τους αριθμούς που δίνουν ορισμένες χώρες;»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εστιάζοντας στην Κίνα, επιτέθηκε στην πολιτική που ακολούθησε το Πεκίνο. Συγκεκριμένα τόνισε ότι τα στοιχεία που έδωσε για το ξέσπασμα της κρίσης ήταν αναξιόπιστα.

«Πραγματικά πιστεύετε ότι οι αριθμοί σε αυτήν την τεράστια χώρα που ονομάζεται Κίνα είναι πραγματικοί;» δήλωσε.

Η απορία του είναι εύλογη διότι στην δική του χώρα που ο πληθυσμός είναι σαφώς πολύ μικρότερος από τον κινεζικό οι απώλειες έχουν ξεπεράσει τις 34.000 και η αύξηση των θυμάτων θα συνεχιστεί για πολλές μέρες ακόμα.