Άρθρο-σοκ των New York Times: Κατάσκοποι-δολοφόνοι του Πούτιν έτοιμοι να αιματοκυλήσουν την Ευρώπη!

Μυστική ομάδα κατασκόπων και δολοφόνων έχει στείλει η Ρωσία στην Ευρώπη με στόχο την αποσταθεροποίηση της γηραιάς ηπείρου, όπως αποκαλύπτουν οι «New York Times».

«Η ομάδα θανάτου έχει στόχο να αιματοκυλήσει τη Βρετανία και άλλες χώρες της γηραιάς ηπείρου εξοντώνοντας τους εχθρούς της Μόσχας», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο έγκυρες πηγές.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου που υποστήριξε ότι το δημοσίευμα μοιάζει με «φτηνιάρικο μυθιστόρημα».

«Παρόμοια δημοσιεύματα θα έλεγα ότι προέρχονται από τη σειρά των φτηνιάρικων μυθιστορημάτων, pulp fiction όπως λένε στα αγγλικά» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για την οικοδόμηση καλών σχέσεων με την Ευρώπη γενικά και με τις ευρωπαϊκές χώρες σε διμερή βάση.

Σύμφωνα, πάντως, με το δημοσίευμα των New York Times, «η κρυφή ομάδα δολοφόνων και κατασκόπων που επιδιώκει να φέρει αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει τον κωδικό: «Μονάδα 29155».

Η μονάδα στεγάζεται σε χώρο εκπαιδευτικού κέντρου ανατολικά της Μόσχας και την ύπαρξή της γνωρίζουν μόνο τέσσερις δυτικές χώρες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ομάδα θανάτου αποτελείται από βετεράνους πολέμου στο Αφγανιστάν, τη Τσετσενία και την Ουκρανίας και δραστηριοποιείται εδώ και μία δεκαετία στο ευρωπαικό έδαφος.

Η ομάδα φέρεται να κρύβεται πίσω από την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ με νευροτοξικό αέριο και της κόρη του, Γιούλια τον περασμένο Μάρτιο, στην Αγγλία.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε επίσης τη «Μονάδα 29155» για να ενορχηστρώσει πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο, το οποίο απέτυχε και να δηλητηριάσει τον Βούλγαρο μεγαλέμπορο όπλων, Εμίλιαν Γκεμπρέφ το 2015.

Πηγές πληροφοριών σε τέσσερις δυτικές χώρες υποστηρίζουν ότι είναι άγνωστο πού και πότε θα χτυπήσει η ομάδα θανάτου, όπως επισημαίνουν οι New York Times.

Ωστόσο, απόστρατος της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας, της «GRU» ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει βαθιά γνώση για το πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα θανάτου, αποκαλύπτει ότι, οι δολοφόνοι και οι κατάσκοποι είτε δρουν μεμονωμένα είτε σε ομάδες συντονίζοντας βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ υποπτεύονται εδώ και καιρό ότι μία κεντρική οργάνωση βρίσκεται πίσω από την υπόθεση δηλητηρίασης του Σκριπάλ, καθώς και άλλων γεγονότων που έχουν αποσταθεροποιήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι μέθοδοι της «Μονάδας 29155» περιλαμβάνουν τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα γεγονός που «παραπέμπει» σε ρωσικό… δάκτυλο.

Πάντως, δύο αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, υπό καθεστώς ανωνυμίας υποστηρίζουν ότι το άρθρο των New York Times είναι «αξιόπιστο».

Την ίδια ώρα, πηγή των Βρυξελλών, υποστηρίζει ότι η Ρωσία εφαρμόζει από το 2008 μεθόδους του Ψυχρού Πολέμου για να εξοντώσει τους εχθρούς της.

New York Times