Έρχονται κι άλλα «Κρανίδια»; Μεταφέρουν 2.000 παράνομους μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα – Γιατί τέτοια βιασύνη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που οι Έλληνες δεν μπορούν να περάσουν τα διόδια ή να κάνουν μία μάζωξη στο σπίτι τους, παράνομοι μετανάστες κάνουν «τουρ» σε όλη την Ελλάδα αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία (σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης για την επικινδυνότητα του ιού).

Χθες ο κ.Χαρδαλιάς ήταν χωρίς μέτρα προστασίας και «συνωστισμένος» στο Κρανίδι και σήμερα ανακοινώθηκε από τον Νότη Μηταράκη, πως 2.000 μετανάστες θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Δείτε τις εικόνες σήμερα από τις αφρικανικές μάζες να επιτίθενται στις προμήθειες στο Κρανίδι:

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, στη δομή στο Κρανίδι μεταφέρθηκαν εν μέσω πανδημίας 50 παράνομοι μετανάστες, κάτι που πολύ πιθανόν να υπήρξε η αρχική πηγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας οι κάτοικοι του Κρανιδίου μπήκαν σε πλήρη καραντίνα.

Δηλαδή τι θα γίνει αν παρουσιαστούν κι άλλα κρούσματα στις δομές που μεταφέρονται οι 2000 μετανάστες; Θα μπαίνουν όλες οι γύρω πόλεις και τα γύρω χωριά σε καραντίνα;

Μέσα στον Απρίλιο θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα περίπου 2.000 παράνομοι μετανάστες που ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες» ανακοίνωσε επισήμως ο Νότης Μηταράκης μετά τη σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρίνισε ότι θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία. «Έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα» επισήμανε. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στο Κρανίδι η τελευταία μεταφορά από τα νησιά προς το ξενοδοχείο έγινε πριν από 14 μέρες.

Οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν θα τεθούν σε καραντίνα (υγειονομικό περιορισμό). Αυτές οι δομές θα είναι ανά την επικράτεια ώστε να μην υπάρχει υπερυγκέντρωση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο υπουργός είχε χαρακτηρίσει ως αναγκαία τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Δηλαδή η μετακίνηση δεν μπορούσε να περιμένει 1-2 μήνες, ή μήπως τότε κάποιοι φοβούνται πως με τους κατοίκους έξω, οι αντιδράσεις θα είναι πιο… έντονες;
pronews.gr