Αγριότητα στο Νεπάλ: 21χρονη πέθανε αφού την έστειλαν σε καλύβα επειδή είχε περίοδο! (ΦΩΤΟ)

Η άτυχη 21χρονη υποχρεώθηκε να ζήσει τρεις ημέρες στην άθλια καλύβα ενώ η θερμοκρασία ήταν κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου
Τραγικό θάνατο βρήκε μια 21χρονη στο Νεπάλ η οποία υποχρεώθηκε από τον γαμπρό της να περάσει τρεις ημέρες σε μια ανοιχτή «καλύβα για περίοδο».

Πρόκειται για την εφαρμογή του τοπικού εθίμου chhaupadi το οποίο απαιτεί από γυναίκες με έμμηνο ρύση να απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

Η άτυχη Parwati Budha Rawat βρέθηκε νεκρή στην καλύβα που βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από το σπίτι της. Η ίδια είχε ανάψει φωτιά προκειμένου να ζεσταθεί καθώς η καλύβα δεν είχε ούτε ένα παράθυρο ενώ στην περιοχή επικρατούσαν θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου.

Η άτυχη γυναίκα είχε παντρευτεί πριν από 18 μήνες και κάτοικοι της περιοχής την περιέγραψαν ως μια χαρούμενη γυναίκα που αγαπούσε τα παιδιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύζυγός της βρίσκεται στην Ινδία για δουλειές.

Ο γαμπρός της 21χρονης συνελήφθη καθώς θωρείται ότι ήταν αυτός που την υποχρέωσε να περάσει τις ημέρες αυτές στην καλύβα.

Το συγκεκριμένο έθιμο είναι παράνομο στο Νεπάλ αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε απομακρυσμένες περιοχές ειδικά στις δυτικές επαρχίες της χώρας.

Όποιος εφαρμόζει το έθιμο απειλείται με φυλάκιση τριών μηνών και πρόστιμο 3.000 ρουπίων Νεπάλ.