Αδιαφορεί για την εντολή του Πρωθυπουργού ο Αυγενάκης!

Την απόφαση να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβερνητική γραμμή, φαίνεται πως πήρε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει και ο καθένας από εμάς μπορεί να συμπεράνει, είτε αρέσει είτε όχι στον Κρητικό πολιτικό, επιχειρεί να εμπλακεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας, παίρνοντας θέση δίπλα στον Ολυμπιακό και όσα πρεσβεύει…

Η εντολή του Πρωθυπουργού τόσο στον Λευτέρη Αυγενάκη όσο και σε άλλους Υπουργούς, ήταν ξεκάθαρη… «Ίσες αποστάσεις από επιχειρηματίες και ομάδες». Όπως βεβαιώνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε πολλές φορές την συγκεκριμένη φράση, για να καταδείξει ποιες είναι οι προθέσεις του απέναντι στο επιχειρηματικό αλλά και ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, αγνοεί επιδεικτικά την Πρωθυπουργική οδηγία, μεροληπτώντας υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού, από την πρώτη σχεδόν ημέρα της θητείας του στο Υπουργείο που του ανατέθηκε.

Μια σειρά από ενέργειες, δηλώσεις και συμπεριφορές, έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα πως πρόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη είναι να ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επιλογή που προφανώς έχει σχέση με προεκλογικές υποσχέσεις ή προσβλέπει στην επόμενη ημέρα της καριέρας του βουλευτή από το Ηράκλειο.

Η διάθεση του να σταθεί στο πλευρό του Ολυμπιακού, παράλληλα με την εχθρική στάση του απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, κορυφώθηκε την εβδομάδα που διανύουμε. Λίγες μέρες πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, ο κ. Αυγενάκης τάχθηκε στο πλευρό των ερυθρόλευκων, δικαιολογώντας την απόφαση του ΕΣΚΑΝ να απορρίψει το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (που ενημέρωσε πως είναι διατεθειμένη να αναλάβει και το κόστος) για doping control σε παίκτες των δυο ομάδων πριν το ντέρμπι της Κυριακής.

Το σκάνδαλο ΕΣΚΑΝ βέβαια έχει πάρει διαστάσεις και όπως μαθαίνω οι εξελίξεις διόλου ευχάριστες δεν θα είναι για τον κ. Αυγενάκη και το προεδρείο.

Γιατί Ολυμπιακός και Αυγενάκης τάχθηκαν απέναντι στο δίκαιο αίτημα του ΠΑΟΚ για έλεγχο doping, είναι κάτι που δεν γνωρίζω. Ούτε νομιμοποιούμε να κάνω εικασίες. Η στάση τους μας δίνει το δικαίωμα να εξάγουμε συμπεράσματα. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί όσα καταγράφονται και κάνει διαπιστώσεις…

Η καθαρότητα των δειγμάτων που θα έδιναν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, θα έδιωχνε κάθε σκιά που πιθανότατα θα υπήρχε για το ντέρμπι κορυφής. Αυγενάκης και Ολυμπιακός είχαν αντίθετη άποψη…

Το κερασάκι θα μας το… σερβίρει την Παρασκευή. Ο κ. Αυγενάκης, 48 σχεδόν ώρες πριν το παιχνίδι του Καραισκάκης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού για να συζητήσουν για την επιστολή που αμφισβητεί την αξιοπιστία (σύμφωνα με δημοσιεύματα) του πρωταθλήματος.

Προφανώς και θα μπορούσε ο Υπουργός να συηναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ την Δευτέρα ή την Τρίτη. Η απόφαση να γίνει η συνάντηση παραμονές του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, απλά έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι έχουν αντιληφθεί. Την απόφαση του Υπουργού, να αποκλίνει της κυβερνητικής και Πρωθυπουργικής γραμμής, για ίσες αποστάσεις από επιχειρηματίες και ομάδες.

Είμαστε οι επιλογές μας άλλωστε…

sdna.gr