Αλέξης-Κυριάκος: Πολιτικός πολιτισμός ήταν και πέρασε – Οι «φονικές» ατάκες τους!

Παρελθόν αποτελούν πλέον οι μέρες πολιτικού πολιτισμού και ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, “ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου” και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της Κυβέρνησης και προσωπικά  του Πρωθυπουργού.

Με αφορμή  το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Τσίπρας  είπε πως ενώ ένας από τους βασικούς στόχους ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης. Δεν σταμάτησε εκεί  και με εμφανή ειρωνική διάθεση ανέβασε και άλλο τους τόνους:  «Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20” να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε… Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών έγκυρων εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία των ειδήσεων».

Στο στόχαστρο της κριτικής του  όμως μπήκε και η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο: «για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο” για να προσθέσει στο ίδιο ύφος….

Και το χειρότερο τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών.

Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητάγαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη», προσθέτοντας με έμφαση πως: «οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες».

Κλιμακώνοντας τη πολεμική του της τον Πρωθυπουργό: «Κατά τα άλλα ο κ. Μητσοτάκης τα πήγε μια χαρά στη Νέα Υόρκη. Της υπενθύμισε ότι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο και η τραγωδία οφείλεται κυρίως στην κλιματική αλλαγή. Της υπενθύμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Της υπενθύμισε ότι το προσφυγικό είναι μία ευρύτερη γεωπολιτική κρίση. Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα με τη συμφωνία για το χρέος για το 2018 έχει ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας με οικονομική σταθερότητα. Θέλω να συγχαρώ τον Μητσοτάκη Της Υόρκης για αυτά που της υπενθύμισε. Είπε ακριβώς αυτά που έπρεπε να πει αν ήθελε να τον λάβουν σοβαρά οι συνομιλητές του. Ξέχασε τον Μητσοτάκη εσωτερικού που στα ίδια θέματα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα πράγματα για να βγει πρωθυπουργός».

Συνεχίζοντας, αυτή τη φορά στρέφοντας το βλέμμα της κυβερνητικούς χειρισμούς για την οικονομία  ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι: «Σπαταλάνε γοργά όσο με κόπο καταφέραμε, δίνοντας δώρα σε λίγους και ισχυρούς και επαναφέρουν το μοντέλο που της οδήγησε στην κρίση: Της παρασιτικής και κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της ανασφάλειας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους».

Άμεση και στο ίδιο ύφος ήταν η απάντηση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας θυμίζει καθημερινά πόσο ψεύτης και χαιρέκακος είναι. ‘Εφθασε στο σημείο να χαίρεται για τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, λόγω των εξελίξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάνει πως δεν άκουσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις επαφές και σε όλες τις ομιλίες του θέτει το ζήτημα του τερματισμού των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ. Όσο για το Μάτι, μη ζητά εξιλέωση διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για το θέατρο που έπαιζε όταν ήξερε για τους νεκρούς και για τις στημένες συνεντεύξεις δεν φταίει η κλιματική αλλαγή. Ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος».

newsbreak.gr