ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με εντολή ΣΤΕΦΑΝΗ!

Αλλάζουν όλα πλέον στις ΕΔ. Όλες οι ευνοϊκές διατάξεις που είχε περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τους αντιρρησίες συνείδησης κόβονται μαχαίρι μετά από εισήγηση του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Έτσι λοιπόν καταργείται η ευνοϊκή ρύθμιση για τους αντιρρησίες συνείδησης που είχε περάσει επί ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές (στις 13 Ιουνίου συγκεκριμένα), σύμφωνα με την οποία μειωνόταν η εναλλακτική στρατιωτική θητεία από τους 15 μήνες στους 12 μήνες. Τώρα ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής εισηγήθηκε την επαναφορά της ρύθμισης στους 15 μήνες κάτι που θα αρχίσει να εφαρμόζεται μέσω της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Όπερ σημαίνει ότι όσοι δήλωσαν αντιρρησίες συνείδησης το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και σχεδόν τα τέλη Αυγούστου γλίτωσαν τρεις μήνες εναλλακτικής θητείας. Όλοι οι υπόλοιποι θα υπηρετήσουν εναλλακτικά για 15 μήνες.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης παρατήρησαν ότι από τη στιγμή που πέρασε το μέτρο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όλως… τυχαίως άρχισαν να αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης που ήθελαν να πραγματοποιήσουν άοπλη εναλλακτική θητεία παρέχοντας έργο σε δημόσιες υπηρεσίες όπως είναι για παράδειγμα τα ΕΛΤΑ της περιοχής τους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Θυμίζουμε ότι βάσει του νόμου 3421/2005 «όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, επικαλούμενοι τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις, μπορεί να αναγνωρίζονται ως αντιρρησίες συνείδησης», ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2, ως λόγοι συνείδησης που μπορεί κάποιος να επικαλείται για να αναγνωρισθεί ως αντιρρησίας συνείδησης, θεωρούνται όσοι έχουν σχέση με μία γενική αντίληψη περί ζωής, βασισμένη σε συνειδητές θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή ηθικές πεποιθήσεις, που εφαρμόζονται από το άτομο απαράβατα και εκδηλώνονται με τήρηση ανάλογης συμπεριφοράς.