ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΣΟΚ στο ΕΓΚΛΗΜΑ της ΚΟΙΛΑΔΑΣ! Η έκρηξη του Αλέξη Κούγια!

Απίστευτη ανατροπή για τον θάνατο του καπετάνιου της Κοιλάδας. Ο ιατροδικαστής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Έτσι, παίρνει νέες διαστάσεις το θρίλερ με τον θάνατο του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου τον Δεκέμβριο του 2014 στην Ερμιονίδα.

Στη δίκη για την υπόθεση του εγκλήματος της Κοιλάδας που συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, κατέθεσε ο ιατροδικαστής ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος πατέρας ενός κοριτσιού βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του επιστήθιου φίλου του στην Κοιλάδα, έχοντας δεχτεί δύο σφαίρες σε κεφάλι και θώρακα. Για τη δολοφονία του καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη η χήρα του.

Η νέα εκδοχή για τον θάνατο του καπετάνιου

Ως μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου και ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή στο άψυχο σώμα του Θανάση Λάμπρου, ο οποίος είπε πως το θύμα είχε δεχτεί μία σφαίρα στον θώρακα και μία στο κεφάλι, που ήταν και η θανατηφόρα.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως ο θάνατός του ήταν άμεσος, γεγονός που καταρρίπτει προηγούμενες μαρτυρίες που ανέφεραν πως ο 42χρονος δεν άφησε αμέσως την τελευταία του πνοή, αλλά κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε πως δεν κατόρθωσε να προσδιορίσει πότε πυροβολήθηκε, καθώς δεν έγινε αυτοψία στον τόπο όπου εντοπίστηκε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυτοπυροβολήθηκε.

Η έκρηξη του Αλέξη Κούγια

Η νέα αυτή εκδοχή προκάλεσε την έκρηξη του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου καπετάνιου Αλέξη Κούγια:

«Είχαμε μία νέα εκδοχή από τον ιατροδικαστή, ο οποίος δεν είχε ποτέ καταθέσει, ούτε προανακριτικά ούτε στην τακτική ανάκριση ούτε στον πρώτο βαθμό. Ο ίδιος ανέπτυξε μία πρωτοφανή θεωρία για τα παγκόσμια χρονικά της ιατροδικαστικής» είπε ο κ. Κούγιας.

«Ανέφερε μία εκδοχή που λέει ότι ο άνθρωπος που δολοφονήθηκε άγρια με έναν πυροβολισμό στο στήθος και με μία χαριστική βολή στο κεφάλι θα μπορούσε να έχει αυτοκτονήσει.

Δηλαδή, ο Λάμπρου να έχει πυροβοληθεί ο ίδιος στην καρδιά και μετά με μία τέλεια βολή να πυροβοληθεί εξ επαφής στο κεφάλι.

Και συγχρόνως ο ίδιος να έχει αφαιρέσει τον δεύτερο κάλυκα από τον δεύτερο πυροβολισμό και να έχει βγάλει τα ρούχα του -με τα οποία βρέθηκε νεκρός- και επίσης να έχει μετατοπίσει και εξαφανίσει στοιχεία του εγκλήματος» επισήμανε ο γνωστός ποινικολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη, είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε τον σύζυγό της, με τον οποίο είχε αποκτήσει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014.

«Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε λίγο πριν καταδικαστεί σε ισόβια.