«Αντιπερισπασμός» μπαχαλάκηδων με θύμα την κοινωνία οι εμπρησμοί οχημάτων! Θέλουν να δημιουργήσουν ζώνες ανομίας έξω από τα Εξάρχεια λένε αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας! (BINTEO)

Θέλουν να δημιουργήσουν ζώνες ανομίας έξω από τα Εξάρχεια λένε αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ερευνούν τις υποθέσεις – Με την ενισχυμένη ομάδα ΔΙΑΣ η απάντηση της ΕΛΑΣ – Αστυνομικοί μιλούν για «διαβολοβδομάδα» με δικαστήρια αντιεξουσιαστών

‘Εντονος είναι ο προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για τα συνεχή περιστατικά με εμπρησμούς αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν καταστραφεί δεκάδες αυτοκίνητα σε διάφορες γειτονίες χωρίς καμία εμφανή σύνδεση των περιστατικών μεταξύ τους.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας που χειρίζονται την έρευνα είναι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο μπαχαλάκηδων προκειμένου να δημιουργήσουν ζώνες ανομίας γύρω από τα Εξάρχεια μετά τις συνεχείς επιχειρήσεις της αστυνομίας στην περιοχή αυτή.

Ενδεικτικός της καταστροφικής μανίας των ταραξιών είναι ο απολογισμός από τις επιθέσεις μέσα σε μια ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από τις 2:00 έως τις 3:00 έβαλαν φωτιά και έκαψαν συνολικά 20 οχήματα σε Αγία Παρασκευή, Πολύγωνο, Φιλοπάππου, Υμηττό και Αγία Παρασκευή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μιλούν για τυχαία επιλογή στόχων διαμηνύοντας ότι «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί» αν και αναγνωρίζουν ότι η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη γιατί, όπως λένε, δεν μπορεί να υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών σε όλους τους δρόμους της Αττικής.

Αστυνομικοί με τους οποίους μίλησε το protothema.gr κάνουν λόγο για «διαβολοβμάδα» δεδομένου ότι σήμερα και τις επόμενες ημέρες υπάρχουν δίκες με ειδικό ενδιαφέρον για τους μπαχαλάκηδες όπως αυτές των συλληφθέντων στο Κουκάκι ή μελών του Ρουβίκωνα για προηγούμενες ενέργειές τους.

Το σχέδιο που έχει καταρτιστεί σε πρώτη φάση βασίζεται αφενός στη συλλογή πληροφοριών γύρω από τη δράση των ομάδων των εμπρηστών και αφετέρου στην εντονότερη δραστηριοποίηση της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία ενισχύθηκε με 1.500 αστυνομικούς.

protothema.gr