Απειλεί ευθέως την Ελλάδα ο παρανοϊκός δικτάτορας Ερντογάν: «Οι Έλληνες να μην ξεχνούν ότι μπορεί να χρειαστούν και αυτοί κάποιον να τους δείξει έλεος»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις και fake news προχώρησε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κόμματός του.

Αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε Ελλάδα και Ευρώπη να σεβαστούν την Διεθνή Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με την κρίση στη Συρία…

Επανέλαβε, δε, τους αναληθείς ισχυρισμούς που διαψεύστηκαν με έμφαση από την κυβέρνηση πριν από μερικά 24ωρα ότι οι Έλληνες σκοτώνουν μετανάστες, συνοδεύοντας τους, μάλιστα, με απειλές.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να σταματήσουν μετανάστες, από το να τους πνίγουν στη θάλασσα μέχρι να τους πυροβολούν, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στην ίδια ανάγκη κάποιος να του δείξει έλεος» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Daily Sabah.

Σε μια θεατρική κίνηση, μάλιστα, ο Ερντογάν έδειξε, όπως μεταδίδει το Anadolu, μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν παιδιά – Ελληνικής καταγωγής κατά τον Ερντογάν – που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ένα από τα ελληνόπουλα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ένας Έλληνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχθεί πρόσφυγες στη χώρα του, να μην ξεχνάει ότι μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος να χρειαστεί συμπόνοια» είπε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους Ευρωπαίους είπε «αν θέλουν οι ευρωπαϊκές χώρες να επιλύσουν την προσφυγική κρίση, θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία για τη Συρία».

Πέτσας: Διαψεύδουμε κατηγορηματικα όλα αυτά τα ψέμματα

Άμεση ήταν η διάψευση από ελληνικής πλευράς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες που μετέδωσαν και τουρκικά ΜΜΕ για δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά.

«Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ψέμματα. Όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσα ψέμματα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες. Καλούμε την άλλη πλευρά να σταματήσει αυτή την προπάγανδα» είπε, ακόμα ο Στέλιος Πέτσας μετά από ερώτηση που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Όταν είμαστε απέναντι σε ένα κράτος που είναι παραγωγός ψευδών ειδήσεων εμείς ενημερώνουμε τους συνομιλητές μας και την κοινή γνώμη, υπάρχει κινητοποίηση των ελληνικών αρχών στο εξωτερικό» είπε ακόμα ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «στο περιθώριο του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα γίνει ενημέρωση σε ξένους και Έλληνες ανταποκριτές από τους υπουργούς που μετέχουν στο συμβούλιο αυτό – τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη, Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο – προκειμένου να φανεί ποιος είναι διακινητής ψευδών ειδήσεων. Ελπίζουμε ότι θα μπει φρένο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων».