Αρχάγγελος Ρόδου: Με ελληνική σημαία & πλήθος κόσμου η περιφορά του Επιταφίου -Λίγες ώρες μετά τις τουρκικές υπερπτήσεις! (BINTEO)

Κανονικά έγινε τα ξημερώματα, η περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο της Ρόδου, πάνω από τον οποίο λίγες ώρες πριν πραγματοποίησαν για πρώτη φορά υπερπτήσεις τουρκικά F-16, ανησυχώντας τους κατοίκους.

Αγνοώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης, κάτοικοι του Αρχαγγέλου της Ρόδου πραγματοποίησαν την Περιφορά του Επιταφίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο χωριό τους.

Μάλιστα πριν λίγες ώρες είχαν περάσει από το κεφάλι τους τουρκικά μαχητικά και γι αυτό υπήρχε μία παραπάνω φόρτιση, κάτι που μαρτυρά και η ελληνική σημαία η οποία προπορευόταν του Επιταφίου

Κάτοικοι της περιοχής με αναμμένες λαμπάδες ακολούθησαν μέσα στα σοκάκια του χωριού τον Επιτάφιο.

Σε δύο περιοχές της Δωδεκανήσου, στον Αρχάγγελο και στη Χάλκη η Περιφορά του Επιταφίου γίνεται κάθε χρόνο τις πρώτες πρωινές ώρες. Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε εκείνη την ώρα, οπότε η περιφορά του Επιταφίου έγινε κανονικά όπως θα γινόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Από το Μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου (έξω από τον Αρχάγγελο) είναι ο Επιτάφιος, τον οποίο πήραν μέσα στο χωριό για την περιφορά στις 3 τα ξημερώματα