Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες – Ο αριθμός που κάνει τη… διαφορά!

Μέχρι το 2021 θα είναι έτοιμες οι νέες ταυτότητες, οι οποίες θα είναι σε μορφή πιστωτικής κάρτας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο Realfm, ανέφερε πως οι νέες ταυτότητες θα έχουν μια έγχρωμη φωτογραφία και θα αναγράφονται τα ίδια ακριβώς στοιχεία. Η μόνη διαφορά στη νέα ταυτότητα είναι ότι θα προστεθεί ένας αριθμός, ο οποίος θα εξυπηρετεί τον εκάστοτε πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Η νέα αλλαγή έχει ως στόχο να αντικαταστήσει στις δημόσιες υπηρεσίες το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ, έτσι ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός ανέφερε: «Είναι τεχνικό πιο πολύ ξέρετε αυτό το θέμα. Να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους και να τον γενικεύσουμε, να γίνει και φορολογικού ενδιαφέροντος και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Προφανώς αυτός ο αριθμός θα γράφεται και στην ταυτότητα και θα αλληλεπιδρούμε με το Δημόσιο με αυτόν τον αριθμό.

Γιατί ο αριθμός της ταυτότητα, στην Ελλάδα αυτόν χρησιμοποιούμε κατά βάση, αλλάζει. Αν χάσεις την ταυτότητά σου, αλλάζει και ο αριθμός της. Θα πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και να τον θυμόμαστε.

Ο ΑΦΜ δεν αλλάζει, μένει σταθερός. Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε, τον οποίο θα παίρνουμε όταν γεννιόμαστε».