Βίκυ Μαρκάκη στον Γ.Τράγκα: Σε καραντίνα το Μιλάνο- Οι πιστοί δε κοινωνούν και οι εκκλησίες έκλεισαν

Η δημοσιογράφος κυρία Μαρκάκη μίλησε στην εκπομπή του Γ. Τράγκα για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην Β. Ιταλία.  Όπως είπε η κ. Μαρκάκη το Μιλάνο είναι έρημη πόλη. Έφυγαν και οι Έλληνες.  Τα μουσεία είναι κλειστά τα μουσεία και ενώ τα καταστήματα είναι ανοιχτά κανείς δεν τα επισκέπτεται. Ο τοπικός πληθυσμός μένει στο σπίτι του και βλέπεις τις  κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων με ελάχιστο κόσμο.

Οι πολίτες βγαίνουν  έξω μόνο για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες τους. Ακόμα και στα ιατρεία οι ασθενείς που πρέπει να να πάνε στο γιατρό τους για μία κανονική επίσκεψη περιμένουν έξω και μπαίνει ένας ένας.Τα μέτρα είναι αυστηρότατα για να κρατηθεί η απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου.

Στα μπαρ και στα εστιατόρια κρατιούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Αναφορικά με τον εκκλησιασμό του κόσμου και της Αγίας κοινωνίας μας οι καθολικοί δεν κοινωνούν .

Επίσης, οι λειτουργίες προβάλλονται τηλεοπτικά. Ο Πάπας είναι καλά στην υγεία του και δεν θέλει να συναθροίζεται κόσμος στην πλατεία του αγίου Πέτρου.

Οι Ιταλοί είναι υπάκουοι αναφορικά με τα μέτρα υγιεινής και πειθαρχημένοι.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι πως οι Ιταλοί έκαναν δεύτερη έφοδο στα σούπερ μάρκετ και υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων προϊόντων.

Συνεχώς οι τηλεοράσεις μεταδίδουν ακόμη κι στις ψυχαγωγικές εκπομπές τους κανόνες υγιεινής ενώ υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα για όσα εστιατόρια ή γραφεία δεν εφαρμόσουν κατά γράμμα τους κανόνες υγιεινής.