ΒΟΜΒΑ! ΛΟΥΚΕΤΟ και σε ΠΟΛΥΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ στη Λ.Συγγρού! Η κίνηση που οδήγησε στο κλείσιμο!

Το πολυσινεμά Odeon Starcity στη Λ. Συγγρού είναι πλέον κλειστό, ενώ όπως ανακοίνωσε και η εταιρεία που κάνει λόγο για «πρόβλημα» στο Facebook. «Ο κινηματογράφος θα παραμείνει κλειστός λόγω προβλήματος για μερικές ημέρες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αναστολή λειτουργίας του κινηματογράφου που λειτουργούσε επί 14 χρόνια, έρχεται μετά την απόκτηση του ακινήτου από την Εθνική Leasing, ως μέρος της συμφωνίας εξυγίανσης με την Δρομέας Ακινήτων (στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρισκόταν το ακίνητο).

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή αναφέρει πως το πρωί της Παρασκευής υπάλληλοι της Εθνικής Leasing άλλαξαν τις κλειδαριές στο συγκρότημα Odeon Star City.

Τη διαχείριση των κινηματογράφων της Λεωφόρου Συγγρού είχε η Odeon Entertainment η οποία εκτός από το Odeon Star City διαχειρίζονταν μέχρι και πριν από μερικούς μήνες και δέκα άλλους χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Πάτρα, Ξάνθη, κ.α. Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται κυρίως κινηματογραφικές αίθουσες ή πολυκινηματογράφοι καθώς και οι χώροι ψυχαγωγίας «Odeon Aidonakia Playtown», σε διάφορες περιοχές.

Ωστόσο το κλείσιμο του Odeon στη Συγγρού δεν είναι το πρώτο, αλλά έρχεται μετά την απόφαση για κλείσιμο ενός ακόμη multiplex στο Μαρούσι πριν από τέσσερα χρόνια, του Odeon Kosmopolis.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις  που δημοσιεύει το capital.gr, για την 30η εταιρική χρήση, η Odeon Α.Ε. (Επιχείρηση Δημοσίων Θεαμάτων και Παραγωγής Και Εκμετάλλευσης Οπτικοακουστικών Έργων) εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 71,9 εκατ. ευρώ και ζημιές μετά από φόρους της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.Σημειώνεται επίσης πως ο  κύκλος εργασιών, που ανέρχεται σε 13,8 εκατ. ευρώ, είναι μικρότερος από το κόστος πωλήσεων ύψους 14,4 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την Odeon Entertainment, τη διαχειρίστρια των αιθουσών, στην οικονομική έκθεση του 2018, ο ορκωτός ελεγκτής εφιστά την προσοχή στο θέμα ότι λόγω των συσσωρευμένων ζημιών, «το σύνολο της αξίας των ιδίων κεφαλαίων έχει καταστεί αρνητικό και συντρέχει περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 47 του Κ.Ν. 2190/1920, περί της συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας, όπως αυτό έχει αντικατασταθεί από 1/1/2019 από το άρθρο 119 παρ. 4 του Ν.4548/2018