«Βόμβα» Πέτσα για άρση lockdown: «Η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστικός στόχος»

Για την άρση του lockdown αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν είναι ρεαλιστικό το να υπάρξει άρση του στις αρχές Δεκεμβρίου.
Στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις έξι» μίλησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις δηλώσεις που έκανε για την άρση του lockdown παραδέχτηκε ότι δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του αναφέρθηκε στο θέμα το οποίο έχει προκύψει κα έχει να κάνει με την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος είπε πως αυτό έγινε εξαιτίας της πίεσης που υπάρχει στο σύστημα Υγείας.

Παράλληλα τόνισε πως «δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στο Δεκέμβριο» ανέφερε αρχικά, ενώ στην συνέχεια τόνισε: «Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες. Έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές»

Ο ίδιος στην συνέχεια σημείωσε πως: «Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια. Θα είναι απλές κλίνες για Covid-19, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Όπως διευκρίνισε, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία. Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως: «Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός»