Γεωργία Μπιτάκου: Αυτή η γυναίκα φώναζε στον Τσίπρα «είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και άδραξε την ευκαιρία να βγάλει από μέσα της όσα η ίδια ήθελε να πει. «Ξεπούλησες την πατρίδα, είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή» του είπε η δημοσιογράφος.

Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης.

Η Γεωργία Μπιτάκου πλησίασε τις θέσεις στις οποίες κάθονταν ο Αλέξης Τσίπρας και η Έφη Αχτσιόγλου και τον ρώτησε αν ξέρει τον Καραβίτη.

«Κάτι μου λέει, αλλά…» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Α, κάτι σας λέει. Ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Παύλου Μελά» σημείωσε η Μπιτάκου και συνέχισε κατηγορώντας τον ότι καταπάτησε το Σύνταγμα.

«Κυκλοφορείτε ελεύθερος, αλλά πολύ σύντομα θα βρεθείτε στη φυλακή. Εκεί είναι η θέση σας κανονικά» είπε στον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος χαμογελούσε αμήχανα, όπως και Έφη Αχτσιόγλου.

Η Γεωργία Μπιτάκου είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι χαρακτήριζε φασίστες όλους όσοι διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως γίνονταν συνεχώς προσαγωγές για τις διαμαρτυρίες.

«Ο χειρότερος φασίστας και προδότης της πατρίδας είστε εσείς» είπε στον Αλέξη Τσίπρα η Γεωργία Μπιτάκου, την ώρα που η ασφάλεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να την απομακρύνει διακριτικά.

«Κατέστρεψε την χώρα, ξεπούλησε τη Ιστορία των προγόνων μου και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος» κατέληξε η Γεωργία Μπιτάκου.

Ποια είναι η Μπιτάκου
Μεγάλωσε στον Μαραθώνα, όμως έχει ρίζες από την Μάνη και το Σούλι. Όπως αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της, επηρεασμένη από τους καθηγητές της στο σχολείο, οι οποίοι της έλεγαν πως γράφει αρκετά καλά, ξεκίνησε ένα σχολικό περιοδικό, το οποίο στην συνέχεια βραβεύτηκε ως κορυφαίο μαθητικό έντυπο.

Η κλίση αυτή την οδήγησε αργότερα στην ζωή της να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της δημοσιογραφίας.

«Όταν λοιπόν συνέβη το περιστατικό που έσκασε η βόμβα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη στα χέρια του Σάββα Ξηρού, η εφημερίδα Απογευματινή έψαχνε προσωπικό. Έτσι μπήκα στον χώρο και το 2003, που ξέσπασε ο πόλεμος στο Ιράκ. Σε ηλικία 23 χρονών τότε, αποφάσισα να πάω εκεί. Η εφημερίδα, λόγω ηλικίας και οικονομικής αδυναμίας, δεν μπορούσε να με στείλει. Έτσι, πήρα δανεικά από τον αδελφό της μητέρας μου και πήγα μόνη μου στην Ιορδανία, εκεί όπου νοίκιασα τζιπ και οδηγό, και στη συνέχεια πήγα στη Βαγδάτη όπου έμεινα για δύο μήνες, γυρίζοντας παράλληλα όλη τη χώρα.

Είχα την τύχη αρχικά να παραμείνω αρτιμελής, αλλά και να μου δώσουν συνέντευξη οι Φενταγίν – η πρώτη συνέντευξη των Φενταγίν σε ευρωπαϊκό Μέσο τότε. Γύρισα με πολύ καλό υλικό και στη συνέχεια έφυγα για τη ζούγκλα Τσιάπας, για ρεπορτάζ σχετικά με το κίνημα των Ζαπατίστας και στόχο μια κουβέντα με τον ηγέτη τους, τον Μάρκος. Γενικά κυνηγούσα πράγματα που οι άλλοι θεωρούσαν ανέφικτα. Αργότερα απογοητεύτηκα λίγο με το πώς εφαρμόζεται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα και αποστασιοποιήθηκα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της στο Vice η Γεωργία Μπιτάκου.

Το δεύτερο «μικρόβιο» της ζωής της είναι οι πολεμικές τέχνες. «Το 2006 ακολούθησα ως ρεπόρτερ τον αδερφό μου και παγκόσμιο πρωταθλητή στο muay thai, Σταμάτη Μπιτάκο, σε αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Μαγεύτηκα από το σόου και τους μαχητές εκεί. Τότε δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Στο αεροπλάνο της επιστροφής, ενώ συζητούσαμε με τον αδερφό μου για το πόσο μας άρεσε το event, ο Σταμάτης μου… πέταξε την ιδέα να το προσπαθήσω στην Ελλάδα, επειδή είχα και τις γνωριμίες στα media. Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, κάλεσα αμέσως έναν φίλο δικηγόρο για να μάθω τις διαδικασίες που χρειάζονταν να ακολουθηθούν για μια τέτοια επένδυση.

Το στοίχημα ήταν να το κάνω τηλεοπτικό σόου και από εκεί και πέρα να καταφέρω να με εμπιστευτούν χορηγοί, συνεργάτες και γενικά ο κόσμος. Ήταν πολύ δύσκολο τότε, διότι μιλάμε για μια εποχή που έλεγες τη λέξη kickboxing και το θεωρούσαν πολύ απαξιωτικό. Πηγαίναμε σε εκπομπές -και σήμερα συμβαίνει κάποιες φορές- και ρωτούσαν τι είναι αυτό, αν πονάει και αν είναι επικίνδυνο. Ωστόσο εμένα με ιντρίγκαρε. Πρώτον επειδή δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και δεύτερον επειδή δεν υπήρχε καμιά άλλη γυναίκα στον κόσμο που να το έκανε».