Γεύμα Κ.Μητσοτάκη στην Ικαρία: Τον κατακεραυνώνουν τα διεθνή ΜΜΕ – Σιωπούν τα ελληνικά κανάλια! (φωτο&βιντεο)

Θέμα σε πολλά μεγάλα διεθνή ΜΜΕ έγινε το γεύμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης, ένα θέμα το οποίο «θάφτηκε» από τα ελληνικά κανάλια. 

Οι New York Times αναφέρονται στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεκάδες αξιωματούχους σε συγκέντρωση στο μπαλκόνι του σπιτιού βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία.

Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι οι φωτογραφίες προκάλεσαν οργισμένα σχόλια από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την κριτική των αντίπαλων πολιτικών κομμάτων, επειδή τα απαγορευτικά μέτρα περιλαμβάνουν ένα όριο εννέα ατόμων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, με πρόστιμα 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές και 300 ευρώ για τους συμμετέχοντες.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται επίσης ότι στο μεσημεριανό γεύμα στην Ικαρία συμμετείχαν από 30 έως 40 άτομα.

Οι New York Times σημειώνουν επίσης ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου με νέους σκληρούς περιορισμούς σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το απόγευμα και νωρίτερη βραδινή απαγόρευση τα σαββατοκύριακα.
Μέτρα που όπως σημειώνει επιβλήθηκαν μετά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι New York Times κάνουν αναφορά στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα καθώς και στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη.

Το δημοσίευμα του Politico

Με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ξανά για παραβίαση των κανόνων του lockdown», το Politico φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ με το φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων, περίπου, 50 ατόμων της συνοδείας του στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται πυρά γιατί προφανώς παραβίασε τα απαγορευτικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνησή του κατά του κορωνοϊού.

Η δημοσιογράφος του Politico κάνει εκτενή αναφορά στα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία όπως σημειώνει δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Ικαρίας να παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση με 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός τοπικού βουλευτή από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Στο ρεπορτάζ γίνεται επίκληση και πληροφοριών από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι  κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση.

Το Politico, σημειώνει ότι όλα έγιναν το πρώτο Σαββατοκύριακο της επιβολής σκληρών νέων περιορισμών σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το Politico υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατηγορηθεί για παραβίαση του lockdown και στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν πήγε στην Πάρνηθα με τη σύζυγό του για ποδήλατο και φωτογραφήθηκε με αρκετούς περαστικούς – κανένας από αυτούς δεν φορούσε μάσκες.

Guardian

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται κριτική για γεύμα με άλλους 40 ανθρώπους», γράφει ο τίτλος του άρθρου του Guardian. Ενώ υποστηρίζει πως «ο Μητσοτάκης πήγε σε γεύμα, το οποίο σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ παραβίαζε τους κανόνες συγχρωτισμού». 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αυξανόμενο οργή μετά τους ισχυρισμούς ότι παρευρέθηκε σε γεύμα που ξεπέρασε τα όρια των συγκεντρώσεων, την ίδια μέρα που οι περιορισμοί υγείας είχαν αυστηροποιηθεί για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού» σημειώνεται στο δημοσίευμα της Helena Smith.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη γραμμή του πυρός καθώς βίντεο και φωτογραφίες τον έδειχναν να απολαμβάνει με τη συνοδεία του μεσημεριανό γεύμα στη βεράντα βουλευτή στην Ικαρία. Οι αναφορές των ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπήρξε μεγάλη υπέρβαση του ορίου των 9 ατόμων» τονίζεται στο δημοσίευμα που υπογραμμίζει την οργή που νιώθουν οι πολίτες βλέποντας αυτές τις εικόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Guardian.

Το άρθρο του Guardian: 

pronews.gr