Γκλέτσος για τις καταγγελίες: «Συμβαίνει και στην πολιτική, για να δουλέψεις πρέπει να κοιμηθείς με έναν σ@@@@@@ρο»

Τον καταιγισμό των καταγγελιών, που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα από γυναίκες του καλλιτεχνικού χώρου οι οποίες δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης σχολίασε ο Απόστολος Γκλέτσος.
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι καταγγελίες από γυναίκες του καλλιτεχνικού κόσμου, που δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος μίλησε στο lamianow.gr, για τον καταιγισμό των καταγγελιών. Ο ίδιος εξέφρασε την απέχθεια του, στους θύτες που δεν διστάζουν να εξευτελίσουν την προσωπικότητα των θυμάτων, πατώντας πάνω στον φόβο της ανάγκης να εργαστούν. «Κοιμήσου μαζί μου για να δουλέψεις 2μηνο. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην πολιτική. Ξεφτίλες, που πατάνε πάνω στην ανάγκη γυναικών να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, απαιτούν να τις ρίξουν στο κρεβάτι με αντάλλαγμα μια 2μηνη απασχόληση σε θέση εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό, τα όσα βλέπει καθημερινά στην ενασχόληση του με την πολτική και την Τέχνη.

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος ανέφερε τα εξής ακόλουθα: «Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Με στεναχωρεί να τα παρακολουθώ όσα καταγγέλλονται αλλά από την άλλη ευελπιστώ ότι μετά τη δημοσιότητα που παίρνει το θέμα. θα μπει φρένο στην εκμετάλλευση για μερικά χρόνια. Θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να μην γίνονται θύματα, να ξέρουν πώς να αντιδράσουν, να είμαστε δίπλα τους αν ποτέ τους συμβεί… Όσο για τους θύτες, η ξεφτίλα τους, θα είναι η τιμωρία τους», για να προσθέσει έπειτα πως «Αν με παρενοχλούσε γυναίκα θα το δεχόμουν. Αν δεχόμουν σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκα θα τη δεχόμουν ευχαρίστως» χαριτολογώντας συνιστώντας παράλληλα να μην μπερδεύουμε το φλερτ με την εκμετάλλευση.

Ο ίδιος στο φινάλε των δηλώσεων του τόνισε πως «Αν η γλώσσα του ηθοποιού μπει λίγο παραμέσα στη διάρκεια ενός φιλιού, ρίξ’ του μία καλαμιά να τελειώνει» σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό τα περιστατικά παρενόχλησης επί σκηνής, ενώ πρόσθεσε πως «Σε όσα γίνονται κοινή θέα μπορείς να αντιδράσεις και να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Το κακό είναι όσα γίνονται σε καμαρίνια ή κλειδωμένες πόρτες. Εκεί συμβαίνουν τα σοβαρά και εκείνα που η γυναίκα θα πρέπει να βρει κουράγιο να καταγγείλει.. Εμένα δεν μπορεί να μου την πέσει κανένας».