Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα! Ένοχοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι εκτός…

Ένοχοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκτός από Σαντοριναίο και Τσακανίκα

Ένοχο έκρινε το δικαστήρίο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Έξω από το δικαστήριο βρίσκονται Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και μέλη αντιφασιστικών συγκεντρώσεων ενώ στο κτήριο έφτασε λίγο μετά τις 8:30 η Μάγδα Φύσσα, η οποία το μόνο που ζήτησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ήταν  «δικαιοσύνη, μόνο δικαιοσύνη».

Στις 10:30 η κυρία Φύσσα μπήκε στην αίθουσα όπου μια κοπέλα από το κοινό της πρόσφερε κόκκινα τριαντάφυλλα. Στην αίθουσα βρίσκονται και δεκάδες δημοσιογράφοι απο την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καλύψουν την ιστορική δίκη.

Αντίθετα απόντες είναι οι περισσότεροι από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Στο δικαστήριο βρίσκονται μόλις 11 κατηγορούμενοι και κανείς από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι οι 65 από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ενώ 20 κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, έπειτα η απόφαση για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και τελευταία θα είναι η απόφαση για το μείζον ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης