ΔΕΙΤΕ γιατί οι αστυνομικοί αγγίζουν τα αυτοκίνητα όταν τα σταματούν για έλεγχο!

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί ακουμπούν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το να αφήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα πάνω στο όχημα. Αυτό γίνεται για να φανεί πως ο αστυνομικός έχει έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Έτσι, σε περίπτωση που ο αστυνομικός πάθει κάτι, όπως για παράδειγμα να δεχθεί επίθεση ή να εξαφανιστεί, τα αποτυπώματα θα παραμείνουν. Έτσι, θα υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στο αυτοκίνητο του ενόχου. Δηλαδή, στην ουσία πρόκειται για ένα μέτρο προφύλαξης.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ακουμπούν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ακόμη και στις μέρες μας

Σήμερα, τα αστυνομικά αυτοκίνητα σε διάφορες χώρες έχουν εγκατεστημένες βιντεοκάμερες. Ωστόσο, πολλοί αστυνομικοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο προφύλαξης. Ορισμένες παλαιές αστυνομικές πρακτικές περιλαμβάνουν το ελαφρύ χτύπημα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Επίσης, περιλαμβάνουν το ελαφρύ χτύπημα στο πορτ παγκάζ.

Αυτό γίνεται με σκοπό, οι αστυνομικοί, να αιφνιδιάσουν τον οδηγό σε περίπτωση, που προσπαθεί να κρύψει κάτι παράνομο. Ωστόσο, σήμερα οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην χτυπούν σε καμία περίπτωση το όχημα. Αυτό, διότι θα μπορούσαν με μια τέτοια κίνηση να δυσκολέψουν τη θέση τους και να γίνουν στόχος πιθανών εγκληματιών.