Δεν κολλάει… και με PAOK TV νικάει! Ξεκίνησε όπως τελείωσε πέρυσι: Νικώντας!

Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την κρίσιμη ευρωπαϊκή «μάχη» με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό με τρεις αλλαγές στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έγινε σαφές πως οι γηπεδούχοι έψαχναν το γρήγορο γκολ προκειμένου να μην προσθέσουν έξτρα πίεση στα πόδια τους αλλά βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα πολύ καλά στημένη αμυντικά που προτίμησε να αναλωθεί σε… αναχαιτήσεις , έχοντας έναν πιο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, δημιούργησαν τις… στιγμές τους με Κρέσπο και Πέλκα αλλά βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 27′  με ένα από τα πρόσωπα που ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού, τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Μια σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά, ο οποίος ανέβαινε διαρκώς από την πλευρά του ήταν αρκετή για να την εκμεταλλευτεί ο Πολωνός και να κερδίσει στην εναέρια «μονομαχία» τον Μαλή, στέλνοντας τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα για το 1-0.

Η πιο ουσιώδης αντίδραση του Παναιτωλικού σημειώθηκε στο 35΄ με ένα σουτ του Ρομάν έξω από τη μεγάλη περιοχή, σε ένα σημείο που η στατιστική έκανε λόγο για οχτώ τελικές του Δικεφάλου και καμία των φιλοξενούμενων. Φάνηκε, όμως, πως ο Παναιτωλικός ανακτά ψυχολογία παρά το δείκτη του σκορ, δείχνοντας περισσότερη όρεξη μεσοεπιθετικά αλλά και πάλι η μεγάλη στιγμή ανήκε στον ΠΑΟΚ πριν την εκπνοή του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στον Πέλκα, ο οποίος είδε μια ακόμη προσπάθεια να είναι ημιτελής.

Με την έναρξη του β΄μέρους ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός δεν… γοήτευσαν ιδιαιτέρως με την απόδοσή τους και παρά την διάθεση των δύο προπονητών να βάλουν πινελιές, θέλοντας να δοκιμάσουν αλλά και να φρεσκάρουν πρόσωπα, οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε πρώτη φάση σε υποψίες ευκαιριών με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να βρουν διαδρόμους για το γκολ της ισοφάρισης και τον δε ΠΑΟΚ να μην… κλειδώνει το εύθραυστο για εκείνον 1-0.

Όλα αυτά μέχρι να πάρει την υπόθεση πάνω του ο Γιόζιπ Μίσιτς, ο οποίος δίκαιωσε τον προπονητή του για την ευκαιρία, αγωνιζόμενος όπως φάνηκε πίσω από τον επιθετικό και όντας ιδιαίτερα ορεξάτος με το… καλημέρα. Η δική του στιγμή καταγράφηκε στο 76΄, με τον Κροάτη να δίνει σημαντικό… τρίποντο νίκης στον Δικέφαλο για το 2-0 από εξαιρετικά δύσκολη γωνία.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν έδειξαν διατεθειμένοι να παρατήσουν έτσι εύκολα το παιχνίδι και στο 92΄κατάφεραν να μειώσουν με τον Ντάλσιο για το τελικό 2-1, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για την ψυχολογία και τη… μάχη που έδωσαν μέχρι τέλους.

Το τελευταίο σφύριγμα και η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού δίνει στον Δικέφαλο την απαραίτηση ψυχολογία για να προετοιμαστεί με φόντο την Σλόβαν Μπρατισλάβας και στους Αγρινιώτες την ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα από ένα παιχνίδι που πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό χωρίς, όμως, το επιθυμητό αποτέλεσμα.