Δημοσίευμα-βόμβα της Bild: Η Μέρκελ απέτρεψε στρατιωτική εμπλοκή Ελλάδας-Τουρκίας!

Δημοσίευμα που θα συζητηθεί, φιλοξενεί η γερμανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα, Bild, η οποία αναφέρει πως η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποσόβησε στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας έπειτα από την προκλητική NAVTEX για έρευνες στο Καστελλόριζο.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ της η Bild υποστηρίζει ότι η Άνγκελα Μέρκελ σταμάτησε στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας και ότι 18 τουρκικά πολεμικά πλοία ήταν ήδη σε πορεία προς το Καστελόριζο, όταν η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται σύγκριση με την κατάσταση το 1962 στην κρίση της Κούβας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δύο χώρες που είναι σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Να σημειώσουμε πως το Μαξίμου έχει επιβεβαιώσει ότι υπήρξε επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ τονίζοντας ότι τέθηκε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ το πρωί της Τετάρτης και η Άγκυρα επιβεβαίωσε πως υπήρξε επικοινωνία Ερντογάν – Μέρκελ, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συζήτησης.