Δολοφονία βρέφους στην Πετρούπολη: Ελεύθερες μέχρι το Εφετείο μάνα και κόρη!

Ελεύθερες μέχρι το Εφετείο αφέθηκαν η 19χρoνη και η μητέρα της οι οποίες κατηγορούνται για το θάνατο του νεογέννητου βρέφους της πρώτης. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε στην 19χρoνη κάθειρξη πέντε ετών καταδικάζοντας την για το αδίκημα της παιδοκτονίας και αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό της μετεφηβικης ηλικίας. Στη μητέρα της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ το δικαστήριο ομόφωνα έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους.
Επιπλέον το δικαστήριο επέβαλλε και στις δύο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Με λυγμούς απολογήθηκε η 19χρονη για την δολοφονία του βρέφους της
«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω» ανέφερε. Η κοπέλα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη τόνισε στην απολογία της πως κατάλαβε δύο μήνες πριν γεννήσει ότι ήταν έγκυος.

 Εισαγγελέας για 19χρονη: Μάνα και κόρη αποφάσισαν να σκοτώσουν το μωρό!
«Κατάλαβα όταν ξάπλωσα μια ημέρα κάτι να κουνιέται.. Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου», ανέφερε στο Δικαστήριο.

Με συγκλονιστικό τρόπο η κατηγορούμενη περιέγραψε τι συνέβη την ημέρα του Φεβρουαρίου του 2018 όταν γέννησε μόνη της μέσα στο μπάνιο, υποστηρίζοντας πως σηκώθηκε να πιει νερό και ένιωσε έναν ξαφνικό πόνο.

«Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο.. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν.. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα…Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί…» τόνισε, προσθέτοντας πως προσπάθησε να βγάλει την μητέρα της από το κάδρο των ευθυνών, υποστηρίζοντας ότι εκείνη έκοψε τον λώρο , εκείνη έβαλε χαρτί στο στόμα του μωρού και στη συνέχεια ζήτησε από τη μητέρα της να της δώσει μια σακούλα.

“Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την”.
Ο εισαγγελέας δεν φάνηκε να πείστηκε για τον ρόλο της μητέρας της 19χρονης, η οποία επίσης κατηγορείται για ανθρωποκτονία, λέγοντας στην νεαρη: είστε κατηγορούμενη και μπορείτε κάνετε ότι θέλετε…».

«Θέλω μια νέα αρχή»
Η κοπέλα κλαίγοντας με λυγμούς, ευχήθηκε «όλη η οικογένεια μου να ενωθεί και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο πια..Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ότι έγινε.

Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά. Με έχουν πει και μπάσταρδο επειδή οι γονείς μου παντρεύτηκαν αργότερα. Βγαίνω έξω και φοβάμαι…

Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια ήμουν η χοντρή του σχολείου… Θέλω να τελειώσω το σχολείο να βρω μια δουλειά έστω και καθαρίστρια και να κάνω μια καινούργια αρχή…»