Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σπάνε τα ισόβια για τον Κορκονέα! Ίσως και άμεσα εκτός φυλακής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νωρίτερα, οι δικαστές είχαν ανακοινώσει την απόφαση για Κορκονέα – Σαραλιώτη. Ο Κορκονέας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος – Αθώος ο Σαραλιώτης. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από πυρά του Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Η έφεση εξετάστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Σάλο έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο κατηγορούμενος ίσως της πιο πολύκροτης υπόθεσης των τελευταίων χρόνων, αυτής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μπορεί σύντομα να βγει από τη φυλακή.

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, αναγνωρίστηκε ομόφωνα στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Η ποινή που ανακοινώθηκε από το δικαστήριο, είναι 13 χρόνια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει 15. Με τον Κορκονέα να έχει εκτίσει τουλάχιστον 10 χρόνια (σχεδόν 11), εργαζόμενος στη φυλακή, ο νόμος του επιτρέπει να ζητήσει την αποφυλάκισή του, αφού έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του…

Με απλά λόγια, δεν αποκλείεται να βγει -ίσως και άμεσα- και τη φυλακή!

Συγκεκριμένα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μόλις πάει το απόσπασμα στη φυλακή, ο Κορκονέας θα βγει από τη φυλακή.

Αυτό προκάλεσε ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

«Με αυτή σας την απόφαση οπλίζετε το χέρι του επόμενου Κορκονέα», ήταν η αντίδραση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου,  στο άκουσμα της ποινής.

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι θα ασκήσει το ένδικο μέσο της αναίρεσης, ενώ ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά ότι «ήταν προαποφασισμένο και προδιαγεγραμμένο να μείνουν ελεύθεροι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης…»

Ομόφωνα ένοχος
Νωρίτερα, το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο. Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Πρώτος άκουσε την απόφαση ο Βασίλης Σαραλιώτης που ελεύθερος – και με απόφαση Δικαστηρίου – μπορεί να επιστρέψει χωρίς περιοριστικούς όρους στον τόπο που μένει. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε λόγω αμφιβολιών σύμφωνα με το LamiaReport.

Αντίθετα η απόφαση – επίσης ομόφωνη – για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που είναι έγκλειστος τα τελευταία 11 χρόνια στις Φυλακές Δομοκού ήταν να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση.

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα και παρά τις πιέσεις της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση – πριν την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα – το Δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνίας έκδοσης της απόφασής του.

Η πρόταση του Εισαγγελέα Βασίλειου Χανή ήταν για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), ενώ για τον άλλο κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.