Δώρα Ζέμπερη: Ζωντανεύει ξανά ο εφιάλτης στο δικαστήριο – Σε άσχημη κατάσταση η μητέρα της

Αναβολή για τις 25 Νοεμβρίου του 2020 πήρε η δίκη για την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.
Σήμερα θα άρχιζε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο σε δεύτερο βαθμό.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος τόσο της υπεράσπισης αλλά και της πολιτικής αγωγής για τις 25/11/2020.

Σε άσχημη κατάσταση η μητέρα
Στο δικαστήριο δεν παρευρέθηκε η μητέρα της άτυχης εφοριακού καθώς όπως κατέθεσε η άλλη κόρη της βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

“Με το ζόρι τρώει και κοιμάται. Δεν είναι σε θέση να έρθει στο δικαστήριο και για το λόγο αυτό ζητεί αναβολή ” είπε η νεαρή κοπέλα απευθυνόμενη στους δικαστές .

Κώλυμα ωστόσο τέθηκε και από την πλευρά του 60χρονου κατηγορούμενου.

Ο κατηγορουμενος με επιστολή του στο δικαστηριο δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παραστεί. Η συνήγορος του , η οποία πριν από λίγες ημέρες διορίστηκε από το δημόσιο , ζήτησε χρόνο για μα προετοιμάσει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου που,  όπως είπε , είναι άρρωστος.

Τελικά, το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση , ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Καταδικασμένος σε δις ισόβια
Ο κατηγορούμενος που αρχικά ομολόγησε το έγκλημα και στη συνέχεια αναίρεσε την ομολογία του, επέμενε μέχρι την καταδίκη του ότι δεν σκότωσε αλλά τραυμάτισε την 32χρονη εφοριακό στην προσπάθεια του να της κλέψει την τσάντα.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του δυο άτομα του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ αλλά και ναρκωτικά και πως ήθελαν να την σκοτώσουν λόγω της θέσης της στην εφορία και των υποθέσεων που χειριζόταν.

Βέβαια, αυτό σε πρώτο βαθμό δεν έγινε πιστευτό από το δικαστήριο το οποίο τον καταδίκασε σε δις ισόβια για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Σύμφωνα με την κατηγορία ο 60χρονος ήταν εκείνος που με 14 μαχαιριές έκοψε το νήμα της ζωής της Δώρας Ζέμπερη την ώρα που βρισκόταν δίπλα στο μνήμα φίλου της που είχε χάσει πρόσφατα. Ο στόχος του ήταν η τσάντα της νεαρής κοπέλας την οποία απείλησε με μαχαίρι. Όταν η Δώρα αντέδρασε δέχτηκε την μοιραία επίθεση. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια εξαφανίστηκε μαζί με την τσάντα και το κινητό της κοπέλας το οποίο, όπως προέκυψε, πούλησε για 20 ευρώ.

Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, πάντως, δεν αποκλείει το έγκλημα να σχετίζεται με τις υποθέσεις που η ίδια χειριζόταν στην ΔΟΥ Πειραιά όπου εργαζόταν από το 2013 ως ελεγκτής. Στις καταθέσεις τους αναφερόμενοι στις τελευταίες της ημέρες περιγράφουν πως την είχε κυριεύσει το άγχος και η ανησυχία. Ανέφεραν, μάλιστα, πως είχε φροντίσει να ενημερώσει για τους κωδικούς των καρτών της ενώ είχε κάνει ασφάλεια νομικής προστασίας.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω ασθένειας και η δικηγόρος του ζήτησε αναβολή η οποία δόθηκε για τις 25 Νοεμβρίου 2020.