Εθνική μπάσκετ 2019: Συγκλονιστική στήριξη των παικτών στον Γιάννη Αθηναίου! (φωτο)

Εθνική μπάσκετ 2019: Ο Γιάννης Αθηναίου υπέστη σοκαριστικό τραυματισμό και οι συμπαίκτες του είναι στο πλευρό του.Εθνική μπάσκετ 2019: Το ΟΑΚΑ «πάγωσε» όταν ο Γιάννης Αθηναίου σε μια ανύποπτη φάση κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής μπάσκετ με τη Σερβία (80-85), κι ενώ αμυνόταν, έπεσε στο έδαφος. Η αντίδρασή του και οι φωνές του, έσπασαν τη σιγή που επικρατούσε στο κλειστό. Άπαντες αντιλήφθηκαν μεμιάς ότι η ζημιά ήταν μεγάλη. Κι ο ίδιος και το κοινό που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και αντίπαλοι και φυσικά οι συμπαίκτες του.

Οι διεθνείς έσπευσαν αμέσως να σταθούν στο πλευρό του και να τον στηρίξουν. Ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τον σήκωσαν στα χέρια και τον μετέφεραν μέχρι τα αποδυτήρια σε μια δυνατή εικόνα που καταδεικνύει τη δύσκολη στιγμή και τον πόνο του αθλητή, αλλά και την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των συμπαικτών του.

Οι αρχικοί φόβοι για ρήξη χιαστών επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα και ο Αθηναίου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντικατασταθεί η ζημιά. Η τύχη του γύρισε την πλάτη στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Μόλις είχε πάρει μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό κι ενώ φαινόταν να έχει εξασφαλισμένη μια θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Οι συμπαίκτες του στην Εθνική έσπευσαν με τα μηνύματά τους να δώσουν δύναμη στον άτυχο παίκτη. Αλλοι με δηλώσεις on camera, άλλοι με προσωπικά sms και τηλεφωνήματα, άλλοι μέσω των social media.

«Γρήγορα πάλι κοντά μας! Με υγεία και έτοιμος για το επόμενο μεγάλο ραντεβού! Σε κάθε βήμα θα είσαι μαζί μας, όπως ήσουν από την αρχή αυτής της διαδρομής!», έγραψε στο Instagram ο Μπουρούσης, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης ανέφερε τα εξής: «Οι δυνατοί είναι για τα δύσκολα φίλε κι εσύ είσαι απ’ αυτούς!!! Ολα θα πάνε καλά και θα γυρίσεις ακόμα καλύτερος».

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε «Προσεύχομαι για τον δικό μου», ενώ ο αδερφός του Θανάσης ανέφερε: «Με ψυχή κι ένα χαμόγελο θα τα καταφέρεις» και ο Νικ Καλάθης: «Μικρό πράγμα για μια μεγάλη επιστροφή»…
Στο πλευρό του Αθηναίου στάθηκε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και παλιά μεγάλη δόξα του πόλο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Ο σοβαρός τραυματισμός ειδικά τις παραμονές μιας μεγάλης διοργάνωσης είναι ότι σκληρότερο για έναν αθλητή. Δεν τον σπάει όμως γιατί έχει μάθει να πέφτει και να ξανασηκώνεται.Περαστικά στον Γιάννη Αθηναίου, και πάλι σιδερένιος στο παρκέ».