ΕΚΑΒ και ΠΟΕΔΗΝ μαλώνουν για το θάνατο του Μαχαιρίτσα -Άργησε ή όχι το ασθενοφόρο;

Τη δική του απάντηση δίνει το ΕΚΑΒ, στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μπορεί και να μην είχε χάσει τη ζωή του.

Ο γνωστός τραγουδοποιός, έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στον Βόλο, όπου βρισκόταν για συναυλία. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση για το περιστατικό στις 4:27, ωστόσο επειδή το Κέντρο Υγείας στον Αλμυρό δεν είχε ασθενοφόρο, η κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο για το Πτελεό.

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, διαψεύδει τα όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, ενώ μιλά για ανεύθυνους που δεν περίμεναν καν την ιατροδικαστική έκθεση πριν αποφανθούν.
Αναλυτική η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:
«Σχετικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας.

Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.

Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου.

Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».