Ενοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν – 8 ναυτικοί όμηροι! (φωτο)

Ενοπλη επίθεση δέχτηκε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν. Οι δράστες απήγαγαν οκτώ ναυτικούς, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.

Ένοπλη επίθεση το πρωί της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου δέχθηκε το υπό ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο «Happy Lady» Ν.Π. 12183, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ. από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν, με συνέπεια την απαγωγή οκτώ εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματός του.

Από αυτούς οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Οι υπόλοιποι απαχθέντες είναι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας. Από το περιστατικό, και συγκεκριμένα από εξοστρακισμό σφαίρας, τραυματίστηκε ο 35χρονος Έλληνας τρίτος μηχανικός του τάνκερ. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για την επίθεση στο τάνκερ
«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ”HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2ν.μ από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία».

Το σημείο που το τάνκερ «Happy Lady» ήταν αγκυροβολημένο


To τάνκερ βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ. από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν.

Το μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας

«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.