Επίθεση με βιτριόλι, αστυνομικές πηγές: «Σύντομα η ταυτοποίηση της δράστιδας» -Πού επικεντρώνονται οι έρευνες!

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να λυθεί ο γρίφος της υπόθεσης με τη βιτριόλι που μια μαυροφορεμένη γυναίκα πέταξε στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας, καθώς αυτή πήγαινε στην εργασία της στην Καλλιθέα στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος των υπόπτων για το περιστατικό στενεύει, την ώρα που το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας μελετάται λεπτομερώς από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται στην υπόθεση. Γενικότερα, επικρατεί αισιοδοξία πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις όσον αφορά το συμβάν που σόκαρε το πανελλήνιο. Η 34χρονη από την Αμφιλοχία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο προσπαθώντας καθημερινά να συνέλθει από το σοκ και να θυμηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση, αλλά και για το ποιος θα μπορούσε να της προξενήσει τέτοιο κακό.

«Σύντομα θα γίνει η ταυτοποίηση της δράστιδας»
«Οι σαρώσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, μαζί με την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που έχει ληφθεί από κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού, στην Καλλιθέα, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά ώστε να φτάσουμε σύντομα στην ταυτοποίηση της δράστιδας. Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, σχετικά με την πορεία των ερευνών για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι στην πρόοδο των ερευνών αναφέρθηκε το πρωί και ο δικηγόρος της οικογένειας. «Πράγματι έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στις έρευνες και ελπίζουμε όλοι ότι θα μπορέσει η αστυνομία να καταλήξει με βεβαιότητα και να αποδείξει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση», τόνισε ο κ. Αλεξανδρής, υπογραμμίζοντας ότι «περιμένουμε όλοι την την ταυτοποίηση και την απόδειξη».

Συνεχίζονται οι καταθέσεις, νέα κατάθεση θα δώσει η 34χρονη
Παράλληλα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που διερευνούν την υπόθεση, συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα κυρίως του φιλικού περιβάλλοντος της άτυχης γυναίκας. Σημειώνεται, επίσης, ότι αστυνομικοί πρόκειται να επισκεφθούν, για ακόμη μια φορά, την 34χρονη στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, προκειμένου να τους δώσει και νέα κατάθεση, ενώ ευελπιστούν ότι όσο βελτιώνεται η κατάστασή της, τόσο πιθανότερο είναι να μπορέσει να θυμηθεί κάτι παραπάνω που θα «ρίξει φως» στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαΐου η 34χρονη κοπέλα που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι είχε δώσει στις Αρχές την πρώτη της γραπτή κατάθεση για το συμβάν, ενώ εγκρίθηκε και το αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

«Μου είχε στήσει ενέδρα. Δεν κατάλαβα τίποτα. Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένοιωσα την παρουσία της να βγαίνει γρήγορα από τη σκάλα που έρχεται από το υπόγειο. Μάλλον φορούσε σκουφί μαύρο, μαύρη προστατευτική μάσκα, ήταν ψηλή στο ύψος μου και αδύνατη.

Κράταγε κάτι στα χέρια που πρέπει να ήταν μπουκάλι. Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού, μια φορά, σε όλο το πρόσωπο μου και εξαφανίστηκε. Έτρεξα γρήγορα δίπλα στο φαρμακείο και φώναζα ‘καίγομαι κάτι μου έριξαν’. Έπλυνα λίγο το πρόσωπο μου με νερό και έβγαλα κάποια από τα ρούχα που είχαν ποτίσει από το υγρό. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό. Ούτε με είχαν απειλήσει ούτε είχα διάφορες με κανέναν», φέρεται να υποστήριξε.