Επίθεση με βιτριόλι: Τι κατέθεσε ο Νώντας που για χάρη του ”καίγονται” πρόσωπα; (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

“Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα…”
Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η δικογραφία της επίθεσης με βιτριόλι που έγινε στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα με θύμα την 33χρονη, Ιωάννα Π. Αποκαλυπτικές είναι οι καταθέσεις του συντρόφου της 35χρονης κατηγορούμενης αλλά και του θύματος για τα όσα συνέβησαν.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα φανερώνουν τις κινήσεις της δράστιδος, η περούκα, τα ρούχα που φορούσε και το μαύρο σακίδιο που κουβαλούσε αλλά και ο διάλογος που είχε με την εταιρεία που παρήγγειλε το ταξί παρουσιαζόμενη ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα γάμο στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου ένα χρόνο
Εκεί η 35χρονη είχε πάει με τον σύντροφο της, όπου και πρωτοσυνάντησαν την Ιωάννα. Μετά τον γάμο το θύμα δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της προσαχθείσας. Και ακολούθως η 35χρονη άρχισε να ενοχλεί έντονα την Ιωάννα κατηγορώντας την για τις σχέσεις της με τον σύντροφο της. Και φτάσαμε τελικά στην επίθεση της 20ης Μαΐου στην είσοδο του κτιρίου της εταιρίας που εργαζόταν η 34χρονη.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των δυο γυναικών δεν διαπιστώνονται φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις αλλά μόνο μια απόμακρη επαφή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (τον εν λόγω γάμο) μεταξύ των οικογενειών των δυο γυναικών των οποίων ο τόπος καταγωγής είναι κοντινός στην Αιτωλοακαρνανία.

Η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης, “Νώντα”
«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Σοκαρισμένοι οι περίοικοι
Σύμφωνα με τα όσα λένε οι περίοικοι, όλο αυτό το διάστημα μετά την επίθεση, η γυναίκα κυκλοφορούσε κανονικά χωρίς να κινήσει σε κανέναν υποψίες ότι συμβαίνει κάτι. Σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων που διαμένουν στην περιοχή, το πρωί όταν κατέβηκε από το σπίτι της, αστυνομικοί μπήκαν μπροστά της και την πήραν μαζί τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα για την κατάσταση της υγείας της Ιωάννας, η νεαρή γυναίκα από την επίθεση που δέχθηκε έχει υποστεί εγκαύματα από το βιτριόλι στο 93% του προσώπου αλλά και το 30% του σώματός της.

Για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ποινή που ξεκινάει από 12,5 έτη κάθειρξη και φτάνει μέχρι τα πέντε έτη φυλάκισης. Αν, ωστόσο, το δικαστήριο αναγνωρίσει στον δράστη ενός τέτοιου εγκλήματος ελαφρυντικό, τότε η ποινή μπορεί να μειωθεί ακόμη και στα 2,5 έτη και να εκλείψει έτσι κάθε πιθανότητα ο καταδικασθείς να οδηγηθεί στη φυλακή.