Επιθέσεις σε call girls: Μέσω viber εντόπισαν οι Αρχές τα ίχνη των επικίνδυνων ληστών-βιαστών!

Οι δύο Βούλγαροι είχαν γίνει τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο φόβος και ο τρόμος των call girls της πρωτεύουσας – Πώς τους εντόπισαν οι αστυνομικοί και γιατί αντιμετωπίστηκαν από τις Αρχές ως «εν δυνάμει serial killers»
 
Ένα άκρως επικίνδυνο δίδυμο από τη Βουλγαρία είχε γίνει τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο φόβος και ο τρόμος των call girls της Αθήνας και μετά από τρεις επιθέσεις, κατάφεραν να πέσουν στα χέρια της αστυνομίας. Μάλιστα, το viber ήταν αυτό που πρόδωσε τους αλλοδαπούς δράστες, καθώς τα λαγωνικά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με οδηγό ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στην πρώτη επίθεση έφτασαν στη φωτογραφία του ενός και στη συνέχεια την ταυτοποίησαν με τη φωτογραφία που είχε στο προφίλ του στο viber. Οι δύο ληστές – βιαστές έτρεφαν απίστευτο μίσος για τις νεαρές εκδιδόμενες γυναίκες που έκανε τους έμπειρους αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών να εκτιμούν ότι όχι μόνο θα συνέχιζαν τις σκληρές επιθέσεις, αλλά κανείς δεν μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να φτάσουν στο φόνο!

«Πραγματοποίησαν τρία χτυπήματα και υπήρχε κλιμακούμενη ένταση. Το σίγουρο είναι πως αν δεν τους πιάναμε θα έφταναν στα άκρα…» επισημαίνει αξιωματικός της Ασφάλειας και συμπληρώνει «Εμείς τους αντιμετωπίσαμε σαν εν δυνάμει serial killers…». Άλλωστε στο παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, εμφανίζονταν με διαφορετικές πλαστές ταυτότητες, «πειραγμένες» ημερομηνίες γέννησης και στην ουσία κανείς δεν γνωρίζει για τι ανθρώπους μιλάμε. Ο ένας (εμφανιζόταν γεννημένος άλλοτε το 1976, άλλοτε το 1977 και άλλες φορές το 1978 ή το 1980) έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, αποφυλακίστηκε στις 24 Απριλίου το 2019 από τις φυλακές Κορυδαλλού και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος – δηλώνει 35 χρόνων – έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι επιθέσεις

Το δίδυμο των ληστών – βιαστών ξεκίνησε την άγρια δράση του πριν δεκαπέντε ημέρες. Πεδίο, η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου οι κακοποιοί, αφού προηγουμένως παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κ.λπ.), έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες εμφανιζόμενοι ως πελάτες. Μόλις οι ανυποψίαστες γυναίκες έκαναν το λάθος να περάσουν το κατώφλι, οι αλλοδαποί ορμούσαν πάνω τους, τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα χρησιμοποιώντας και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες. Χαρακτηριστικό της βαρβαρότητας των δραστών είναι ότι σε μία περίπτωση κακοποίησαν τόσο άγρια μια από τις κοπέλες που της προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο της το σώμα. Όμως η φρίκη δεν σταματούσε εκεί. Αφού τις «έσπαγαν στο ξύλο» στη συνέχεια, προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς. Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ. Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα και δεσμευμένα στα διαμερίσματα – κολαστήρια. Οι αστυνομικοί με οδηγό τις περιγραφές των θυμάτων «χαρτογράφησαν» το πεδίο δράσης του διδύμου των βιαστών και με μια αριστοτεχνικά στημένη επιχείρηση κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

protothema.gr