Επιστρεπτέα 5 – προϋποθέσεις για να την λάβετε – τα βήματα

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Λογίστρια Φοροτεχνικός

Αρθρογράφος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Αρχικά οι επαγγελματίες θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία πτώσης τζίρου για τους μήνες από τον Νοέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2020. Ταυτόχρονα το σύστημα θα υπολογίσει την μείωση του κύκλου εργασιών για το 4μηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019 έναντι 2020 η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20% προκειμένου να μπορέσει να προσχωρήσει η διαδικασία.

SOSΣτην πλατφόρμα για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 θα πρέπει να συμπληρωθεί ο κύκλος εργασιών για κάθε μήνα από τις επιχειρήσεις που είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ. Ενώοι επιχειρήσεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ δηλαδή , οι απαλλασσόμενες θα πρέπει να αναφέρουν  τα ακαθάριστα έσοδα τους για κάθε μήνα,το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019 και  το σύνολο των εξόδων τους για το φορολογικό έτος 2019.

Και ΠΡΟΣΟΧΗ τα παραπάνω στοιχεία δεν μπορούν να τροποποιηθούν μετά την οριστικοποίηση τους.

Και εφόσον έχουν συμπληρωθεί τα έσοδα, έχει γίνει και η αίτηση ενδιαφέροντος, τώρα προχωράμε στο τρίτο και τελευταίο στάδιο που είναι η τελική αίτηση ώστε να ληφθεί η χορήγηση. Καλή επιτυχία και καλό μήνα με υγεία σε όλους!