“Ζηνοβία”: Έκλεισε η Αθηνών – Λαμίας. Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Μαλακάσα! (φωτο&βιντεο)

Κλειστή η Εθνική Οδός λόγω των έντονων φαινομένων κακοκαιρίας στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής και Μαρτίνου. Συνίσταται οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών - Λαμίας
Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών – Λαμίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νέας Οδού:

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής και Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα.

Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών - Λαμίας
Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών – Λαμίας

Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Χιονόπτωση στην εθνική οδό
Χιονόπτωση στην εθνική οδό 3
Έκλεισε η εθνική οδός
Έκλεισε η εθνική οδός

Με εντολή της Τροχαίας πραγματοποιούνται οι κάτωθι εκτροπές κυκλοφορίας:

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία.

Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων. Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων.

Η “Ζηνοβία”, λοιπόν, μας δείχνει τα δόντια της μας από νωρίς της Δευτέρας με τις χιονοπτώσεις να παραμένουν σφοδρές. Όπως μεταδίδει το lamiareport σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων και τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ή πηγαίνουν σημειωτόν, εδώ και μια ώρα περίπου.

«Η χιονόπτωση συνεχίζεται και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στη Μαλακάσα…», είναι το σχόλιο του αναγνώστη που έστειλε το βίντεο στο LamiaReport πριν από λίγο.

Χιονόπτωση στην εθνική οδό
Χιονόπτωση στην εθνική οδό

Εντωμεταξύ, λεωφορεία του ΚΤΕΛ που κατευθύνονταν προς την Αθήνα, ακινητοποιήθηκαν στο κεντρικό και το περιφερειακό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας με εντολή των αρχών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην συνέχεια των δρομολογίων προς Μαρτίνο και Βοιωτία όπου εξακολουθεί να χιονίζει.

Σύμφωνα με το lamianow περίπου 200 επιβάτες φιλοξενούνται από τις 10 το πρωί στο κεντρικό ΚΤΕΛ και άλλοι τόσοι περίπου στο περιφερειακό κατάστημα, μέχρις ότου οι αρχές δώσουν εντολή να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Παρά την πολύωρη αναμονή οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν υπομονετικά την καθυστέρηση αφού όπως δηλώνουν, είναι προτιμότερο να βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε ένα ζεστό περιβάλλον με ανέσεις, τροφή και νερό παρά στην Ε.Ο μέσα στο κρύο.

Έντονη χιονόπτωση στην Αθηνών Λαμίας

Εγκλωβίστηκε 20χρονος

Την ίδια στιγμή επιχείρηση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε εξέλιξη για έναν εγκλωβισμένο 20χρονο στην περιοχή των Σκουρτών στη Βοιωτία.

Να σημειώσουμε πως ο νεαρός άνδρας εγκλωβίστηκε κοντά στο χωριό με το όχημά του λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού η πυροσβεστική υπηρεσία αδυνάτισε να προσεγγίσει το σημείο αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της περιφέρειας Στερεάς με ερπυστριοφόρο όχημα της 1ης ΕΜΑΚ προκειμένου να προσεγγίσει το σημείο και να απεγκλωβίσει τον εικοσάχρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας είναι καλά στην υγεία του και αναμένει βοήθεια προκειμένου να ξεκολλήσει από το σημείο.

Στην επιχείρηση βρίσκεται ο αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός καθώς και ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Σιμος Αποστόλου. Αυτή την ώρα θα βρεθεί στο σημείο και ο Θανάσης Κκαρακαντζας υπεύθυνος πολιτικής προστασίας.

Μπλοκαρισμένο ασθενοφόρο στη ΛΕΑ

Σύμφωνα με βίντεο του LamiaReport, οδηγοί έκλεισαν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η πορεία ασθενοφόρου.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο ρεύμα προς Λαμία, λίγο πριν τα διόδια των Αφιδνών.