Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο άτομα για επιθέσεις σε οργανώσεις της Χρυσής! Αυγής

Εκρεμμούσε ένταλμα σε βάρος τους μετά από δύο επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής και στα γραφεία της ΧΑ στο Μενίδι
Στη σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 35 και 36 ετών για επιθέσεις σε οργανώσεις της Χρυσής Αυγής προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη Δευτέρα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τα εξής αδικήματα:

– τρομοκρατικών πράξεων κατά συναυτουργία,
– τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης,
– βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
– απλής σωματικής βλάβης,
– επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και βαριά σωματική βλάβη και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, όπου το αντικείμενο της είναι πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες συμμετείχαν:

– στην επίθεση σε βάρος γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα, με τοποθέτηση Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού – Εμπρηστικού Μηχανισμού (Α.Ε.Ε.Μ.), ο οποίος εξερράγη περί την 02:34’ ώρα της 01-11-2019 και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των ανωτέρω γραφείων

– στην επίθεση σε βάρος γραφείων του ιδίου πολιτικού κόμματος, στη συμβολή των οδών Πινδάρου 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής, με τοποθέτηση Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού – Εμπρηστικού Μηχανισμού (Α.Ε.Ε.Μ.), ο οποίος εξερράγη περί την 01:50′ ώρα της 23-05-2019 και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των προαναφερόμενων γραφείων.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν και δύο σπίτια από τα οποία κατάσχεσαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim κ.α.).

Το πρωί της Τρίτης οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Ανακρίτριας από την οποία ζήτησαν και έλαβαν δύο ημέρες προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

για τη δεύτερη περίπτωση της επίθεσης της 23ης Μαΐου 2019 στο κτίριο στη συμβολή των οδών Πινδάρου αρ. 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής, την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».

Η ίδια οργάνωση, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, έχει αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις ακόμη ενέργειες και ειδικότερα:

– επίθεση σε βάρος κεντρικών γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», επί της Λ. Μεσογείων 131, στην Αθήνα Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 09:35′ ώρα της 31-03-2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»,
– επίθεση σε βάρος, μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 18:45′ ώρα της 14-06- 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν»,
– επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Δωδεκανήσου 120 στην Πετρούπολη Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 04:00′ ώρα της 17-10-2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam» και
– επίθεση σε βάρος των εγκαταστάσεων της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 02:17′ ώρα της 11-02-2019, με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».