Η ΕΛΑΣ κρατάει από τον Ιούνιο τζιχαντιστή! Έκανε μέχρι και αποκεφαλισμούς – Φόβος για χτύπημα στη χώρα μας! (AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν συλληφθεί επτά τζιχαντιστές που πέρασαν από τα τουρκικά παράλια. Ένας εκ των οποίων ήταν εκπαιδευτής του Ισλαμικού Κράτους καθώς συμμετείχε σε εκτελέσεις και φρικαλεότητες στη Ράκα αλλά και του Ιράκ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open, η σύλληψή του έγινε τον Ιούνιο του 2019 στην Κω όταν εμφανίστηκε σε βάρκα με πρόσφυγες. Η ταυτότητά του προδόθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και συγκεκριμένα τη στιγμή που γινόταν έλεγχος στο διαβατήριό του, καθώς φάνηκε ότι είχε παραποιημένα στοιχεία.

Περισσότερα για τον εκτελεστή έγιναν γνωστά, όταν ταυτοποιήθηκε η φωτογραφία του στη βάση δεδομένων της Europol.

«Κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα»
«Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να ελεγχθούν καθώς είναι πολύ μικρός ο αριθμός των αστυνομικών που καλούνται να τους ταυτοποιήσουν», λέει στο Open TV ο Άγγελος Αγραφιώτης, σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου.

«Για μένα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα», προσθέτει.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Κατερινόπουλος, πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής προσθέτει πως «η χώρα μας είναι μία χώρα διέλευσης τζιχαντιστών. Το θεωρώ απίθανο, δεν τους βολεύει, δεν τους εξυπηρετεί, να χτυπήσουν στη χώρα μας».